TÜVASAŞ operasyonunda dört kişiye tutuklama talebi

Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi'nin (TÜVASAŞ), Bulgaristan'a yaptığı vagon ihracatında devletin 13 milyon 500 bin lira zarara uğratıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen aralarında eski genel müdür İ.E'nin de olduğu 4 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

TÜVASAŞ'ın 2010 yılında Bulgaristan'a yaptığı vagon ihracatı işinde yapılan ihale ve sözleşme dolayısıyla devletin yaklaşık 13 milyon 500 bin lira uğratıldığı yönündeki Sayıştay raporları üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada  'nitelikli dolandırıcılık', 'ihaleye fesat karıştırma', 'görevi kötüye kullanma' suçlarından dün gözaltına alınarak bugün adliyeye sevk edilen TÜVASAŞ eski genel müdürü  İ.E. ile Ö.S.B., S.A. ve H.D'nin savcılık sorguları tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten savcı dört kişiyi 'nitelikli dolandırıcılık', 'ihaleye fesat karıştırma' suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk etti.

Dört kişinin mahkeme sorguları devam ediyor.

Soruşturma kapsamında savcılık 10 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla MÜcadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin dün yaptığı operasyonda aralarında TÜVASAŞ eski genel müdürü İ.E. ile Ö.S.B., S.A., H.D., M.Z.Ç., İ.Ş., Ö.Ş., R.E. ve B.B. gözaltına alınmıştı. Soruşturmakapsamında gözaltı kararı olan F.C'nin yurt dışında olduğu belirlenirken adresinde bulunamayan Ö.M.hakkında mahkeme yakalama emri çıkarmıştı.Gözaltına alınan şüphelilerden M.Z.Ç., İ.Ş., Ö.Ş., R.E. ve B.B. emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi'nin (TÜVASAŞ), Bulgaristan'a yaptığı vagon ihracatında devletin 13 milyon 500 bin lira zarara uğratıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında eski genel müdür İ.E'nin de olduğu 2 kişi tutuklandı. 2 kişide adli kontrolde serbest bırakıldı.

TÜVASAŞ'ın 2010 yılında Bulgaristan'a yaptığı vagon ihracatı işinde yapılan ihale ve sözleşme dolayısıyla devletin yaklaşık 13 milyon 500 bin lira uğratıldığı yönündeki Sayıştay raporları
üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada 'nitelikli dolandırıcılık', 'ihaleye fesat karıştırma', 'görevi kötüye kullanma' suçlarından dün gözaltına alınarak bugün adliyeye sevk edilen 4 kişiden Tüvasaş Eski Genel Müdürü İ.E. ile S.A. Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. Ö.S.B ve H.D. ise yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

İki kişi Ferizli Cezaevi'ne götürüldü.

Soruşturma kapsamında savcılık 10 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin dün yaptığı operasyonda aralarında TÜVASAŞ eski genel müdürü İ.E. ile Ö.S.B., S.A., H.D., M.Z.Ç., İ.Ş., Ö.Ş., R.E. ve B.B. gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltı kararı olan F.C'nin yurt dışında olduğu belirlenirken adresinde bulunamayan Ö.M.hakkında mahkeme yakalama emri çıkarmıştı.Gözaltına alınan şüphelilerden M.Z.Ç., İ.Ş., Ö.Ş., R.E. ve B.B. emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

'TÜVASAŞ operasyonunda dört kişiye tutuklama talebi' haberi için tıklayınız

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]