TÜRSAB'ın 43. Kuruluş Gecesi'nde plaket aldılar

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) 43. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla İstanbul Lütfü Kırdar ICEC'de düzenlenen yemeğe, Vali Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile TÜRSAB üyesi firma temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sektörün köklü acentalarına verilen Onur plaketini TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy Toprak Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar TOPRAK'a takdim ettiler. Toprak Hac ve Umre sektöründe 1994'den beri binlerce vatandaşımıza hizmet vererek başarılarımızla inanç turizmi sektöründe Sakarya'nın uluslararası markası haline gelmekten dolayı gururlu olduklarını belirttiler.

Yemekte konuşan Vali Şahin, Türkiye'nin turizm ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

1980'lerde başlayan bu yolculuğun son yıllarda hızlanarak devam ettiğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:
"Dünyanın en büyük 6. turizm ülkesi olan bir ülkede yaşıyoruz. Bu kolay olmadı. Turizm sektörü özel olarak desteklendi ve teşvikler verildi. Zaman zaman 'Akdeniz ve Ege kıyıları peşkeş çekiliyor' eleştirilerine göğüs gerilerek bu sektör desteklendi. Bugün yüzümüzü ağartan turizm sektörü o günkü desteklerle buraya geldi."

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Türkiye'nin bir kıta özelliği gösterdiğini belirterek, "Her şeyi bir ülke gibi farklılıklar arz ediyor. Dünyanın yeryüzü cenneti diyebileceğimiz özelliklerine ve tarihi birikime sahip bir ülkede yaşıyoruz. Eğer bu ülke dünyada hak ettiği yere gelemiyorsa, turizmden yeteri kadar payını alamıyorsa burada eksiklik bizden kaynaklanmaktadır. Biz ne kadar katkı sunarsak Türkiye o kadar çabuk hak ettiği yere taşınır ve gelir" değerlendirmesinde bulundu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]