Sakarya Barosu, suç duyurusunda bulundu

Sakarya Barosu, Türk bayrağına ve Atatürk Anıtı'na balta ile saldıran provokatör için Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Demokrasi Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nı önce tinerle yakmaya çalışan sonra da anıta baltayla saldıran şahsın görüntüleri gerek yerel gerek ulusal basında geniş yer tuttu. Halkın müdahalesi ile emniyet güçlerine teslim edilen şahıs için Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

“TAKİPÇİSİYİZ”

Başkan Kazan tarafından savcılığa sunulan dilekçede, “Atatürk aleyhine işlenen suçlar “ kapsamında, şüphelinin 15 yıla kadar ağır hapis cezasıyla cezalandırılması istemiyle kamu davası açılması talep edildi.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan yaptığı açıklamada ''Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan bu saldırılar, provokatif bir şekilde sistematik hale getirildi. Söz konusu çirkin olayın perde arkasında Atatürk gibi bir ortak değeri uzun süredir hedef alan, saldıran, toplumun içine düşmanlık tohumları eken bir kısım hainlerin olduğunu ve esasen bu konunun üzerinde yoğunlaşılması gerek.'' diyerek soruşturmanın ve davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

 

''Atatürk Anıtı'na ve Türk bayrağına yapılan çirkin saldırı'' haberine ulaşmak için tıklayın.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]