'Sudan'ın İsteklerini Yerine Getirmeye Hazırız'

Türkiye Vagon Fabrikaları AŞ (TÜVASAŞ) Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, Sudan Demiryolları'nın ihtiyaçlarına uygun vagon ve komponentleri (bileşen) yapmayı planladıklarını söyledi.

Sudan Cumhuriyeti İş Adamları ve İşverenleri Federasyonu Başkanı Saoud Mamoun El Berrier ve beraberindeki heyet TÜVASAŞ'ı ziyaret etti. TÜVASAŞ'ı gezen ve yetkililerden bilgi alan Berrier, iki ülke arasında istikrarlı ve uzun dönemli karşılıklı fayda temelinde ticari ilişkilerin teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.

Berrier, ''Bu çerçevede Sudan Demiryolları'nın altyapı ve üst yapısının modernizasyonu ve iyileştirilmesi için çalışmalar yapmak ve görüşmelerde bulunmak üzere TÜVASAŞ'ı ziyarete geldim'' dedi.

Genel Müdür Ertiryaki de Sudan ile hükümetler arası ticaret ve ekonomik işbirliği toplantılarının devam ettiğini dile getirdi. İki ülke arasında samimi ve dostane bir şekilde istikrarlı ve uzun dönemli ilişkilerin geliştirilmesi, ticaretin kolaylaştırılması, ekonomik, teknik ve sınai işbirliğinin sağlanmasının planlandığını ifade eden Ertiryaki, şöyle dedi:

''Sudan Demiryolları tek hat ve dar aks aralığı olan alt yapısını UIC standartlarına uygun hale getirmektedir. İhtiyaç duydukları yolcu vagonlarının teknik özellikleri ve tasarımları konusunda ön görüşmeler yaptık. Önümüzdeki günlerde teknik heyetlerini gönderecekler. İhtiyaçlarına uygun vagonları ve komponentleri yapmayı planlıyoruz. TÜVASAŞ tesisleri, Sudan Demiryolları'nın isteklerini yerine getirmeye hazırdır. İki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesine ayrı bir değer ve önem vermekteyim.''

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]