Öğrenciler Adliye Sarayı'na mesleki gezi düzenledi

Akyazı Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Akyazı Adliye Sarayına Mesleki Gezi  düzenledi.

Akyazı Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri zabıt katipleri vasıtasıyla Adalet Alanı Zabıt Katipliği Dalı hakkında bilgi almak için Akyazı Adalet Sarayını gezi düzenledi. İki grup şeklinde yapılan gezide öğrenciler Akyazı Cumhuriyet Başsavcısını da ziyaret etti. Hukuk Terminolojisi, Hukuki Dosyalama, Standart Türk Klavyesi gibi dersleri gören öğrenciler pratiği yerinde görme fırsatı da elde ettiler. Asliye Ceza Mahkemesi duruşmalarına da katılan öğrenciler, Asliye Ceza hakimlerine akıllarına takılan hususlarda sorular sormayı da ihmal etmediler. 

 Akyazı Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Yeşilbaş ziyaretin öğrenciler için mesleke atılmalarında faydalı olacağını ve ziyaretde emeği geçen Adalet Alan Şefi İbrahim Aydın ve Akyazı Cumhuriyet Başsavcısı ile adliye çalışanlarına teşekkür etti.

PEKİ NEDEN ADALET ALANI?

Adalet Alan Şefi İbrahim AYDIN, Adalet Alanını farklı kılan nedenleri şu şekilde sıraladı.

"Adalet Alanı, Sakarya'da örgün eğitim kurumları arasında sadece Akyazı Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılmıştır. Adalet Alanının temel amacı, Hakim ve savcılara yardımcı eleman yetiştirmektir. Peki Neden Adalet Alanı sorunuza şöyle cevap verelim:

* Adalet alanını bitiren öğrenciler (KPSS sınavından başarılı olmak kaydıyla öncelikli olarak) Adliyelerde Zabıt Katibi veya Ceza İnfaz Kurumlarında İnfaz Koruma Memuru (Gardiyan)  olabilir.

* Bu alandan mezun olan öğrenciler Adalet Meslek Yüksekokullarına sınavsız geçiş yapabilmektedir.

* Ülkemizde yüksekokul bitirdiği ve sınavını kazandığında Müdür olunabilen tek yüksekokul “Adalet Meslek Yüksek Okulu” dur. Mezunlar İcra Müdürlüğü sınavına girip kazandıklarında İcra Müdürü olarak atanabilmektedirler.

* Adalet alanını bitirdikten sonra ; Adalet Meslek Yüksek okullarından mezun olursanız, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Hukuk Fakültelerinden lisans tamamlayarak Avukat ,Yargıç (Hakim) ve Savcı olabilirsiniz." dedi.

Okul Müdürü Murat YEŞİLBAŞ, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Adalet Alanı Zabıt Katipliği Dalı öğrencileri için "Duruşma Salonu" şeklinde bir sınıf teşkil  edeceğiz. Böylece bölüm derslerinin tamamını uygulamalı olarak bu salonda işleyerek Adliye Sarayını bir nevi okulumuza taşımış olacağız, dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]