Bir başarı hikayesi

Sakarya’da KOSGEB tarafından açılan girişimcilik kursuna katılan girişimci kadın Rahmiye Sarıöz, kurs sonrası açtığı iş yerinde el sanatları, dikiş, nakış işleriyle sakarya halkına hizmet veriyor.

Eşinin senelerdir bu işi yapması kendisinin de bu alanda ilgisi ve uzun yıllardır olan tecrübesi nedeniyle işini kurduğunu belirten Sarıöz, “ Çalışmayı çok seviyorum ve boş durmaktan hoşlanmadığım için eşimin yanında sıfırdan başladım dikiş, nakış öğrendim. 17 yıl boyunca çalıştım ve işimi iyi yaptığıma inandım. Kendi tasarımlarımı hayata geçirme isteğiyle kendi işimi kurmak istedim. Eş dost aracılığıyla KOSGEB Girişimcilik Desteğini duydum ve internetten araştırdım.

Girişimcilik Kursuna katılarak sertifikamı aldım. Kursta ki eğitmenin teşvikleri bana pozitif bir enerji verdi. Eğitmenimin de desteğiyle işyerimi açtım. Danışmanlık firmasına müracaat ederek projemi hazırlayarak kurula sundum. Geçtiğimiz ekim ayında kurul projemi onayladı ve KOSGEB desteklerinden faydalanmaya başladım. Eşim senelerdir bu işi yapıyor ve eşimin işini iyi bilmesi benim en büyük avantajım oldu. Onun desteği beni teşvik etti. Bana bu işi eşim pratikten yetiştirip öğretti. Eşimle birlikte bu yola çıktım. İlerleyen zamanlarda ham ürünler üzerine nakış işleyerek nakışı ön plana çıkarmayı istiyorum. İş yerimi butik tarzında düşünüyorum. Hem hazır tasarımlar hemde insanların isteklerine göre özel tasarımlarla ön plana çıkmak istiyorum..” diye konuştu.

KOSGEB ‘in Girişimcilik Kursunun çok büyük bir avantaj olduğunu belirten Sarıöz “Kosgeb’i çok takdir ediyorum. Bu yaşımla büyük bir teşvikle kendi işimin patronu oldum. Gençlerin kendi işini kurması için büyük bir destek ve nimet. Birşeyler başarmak güzel şey gençler boş durmasın.” Şeklinde konuştu.

İş Planı KOSGEB tarafından kabul edilen Rahmiye Sarıöz toplamda 30 Bin TL hibe desteğinin yanısıra 70 Bin TL 0 Faizli 2 yıl sonra geri ödemeli Sabit yatırım desteğinden faydalanacak.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]