Erenler Belediye Başkanı Şenol Dinç, çarşamba pazarının kumaş bölümünün taşınması süreci hakkında, “Çarşamba pazarımızın kumaş kısmını Nilüfer ve 1139 no’lu caddelerimize taşıyoruz. 17 Eylül Çarşamba günü ilk kez pazar yeni yerinde kurulacak” dedi.
Başkan Dinç, düzenlenen basın toplantısında, çarşamba pazarının kumaş bölümünün taşınmasına ilişkin detayları paylaştı. Dinç, “Her geçen gün daha fazla kitleye ulaşan bir çarşamba pazarı var. Pazarımıza yalnızca Erenler ve Sakarya’dan değil, çevre illerden de vatandaşlarımız geliyor. Geçtiğimiz yıl artan şikayetler üzerine mecliste tüm partilerin temsilcilerinin yer aldığı bir komisyon kurarak inceleme yapılmasını talep ettik. Komisyon, pazar alanında oturan vatandaşlar, esnaf ve müşterilerle birebir görüşmeler yaptı, trafik ve otopark gibi konuları detaylıca değerlendirdi” ifadelerini kullandı.
Kumaş Bölümü Taşınıyor
Dinç, süreci şöyle özetledi:
“İncelemeler sonucunda, otopark olarak kullanılan alanın sahipleri tarafından inşaat yapılması, ambulans ve itfaiye araçları için alternatif güzergah olmaması, okullara ulaşım zorluğu, pazar günlerinde oluşan trafik yoğunluğu ve konut giriş çıkışlarının kısmen kısıtlı olması gibi nedenlerle çarşamba pazarının kumaş kısmının taşınmasına karar verdik. Pazarımızın kumaş bölümü Nilüfer ve 1139 no’lu caddelere taşınacak ve 17 Eylül Çarşamba günü ilk kez yeni yerinde kurulacak. Yeni alan uzunluğu 850 metre olacak, 178 tente direği montajı tamamlandı. Pazarın iki noktasına toplam 8 mobil tuvalet ve lavabo konuldu. Zabıta kontrol noktası da pazarın merkezine yerleştirildi.”
Çarşamba Günleri Dışında Spor Alanı Olarak Kullanılacak
Başkan Dinç, “Bölgedeki otopark yapımı tamamlanacak ve alan basketbol ile mini futbol sahası olarak düzenlenecek. Çarşamba günleri dışında çocuklar ve vatandaşlar spor için kullanabilecek. Ayrıca 17 Eylül’de 2 minibüs, 2 farklı noktadan ring seferleri düzenleyecek. Böylece daha düzenli, kullanışlı ve çevreye minimum trafik yükü olan bir pazar alanı oluşturuyoruz. Tezgah sayısını artırarak vatandaşlarımıza daha fazla seçenek sunacağız. Bölgede sosyalleşme imkânı kısıtlı alanı canlandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Sakarya Seyyar Giyim Eşyası Satıcıları Odası Başkanı Yekta Tepe de söz alarak, “Çarşamba pazarı kumaş bölümünün taşınması süreciyle ilgili hazırlık ve çalışmalar devam ediyor. Pazar esnafını düşünen, fikirlerimize değer veren Başkan Şenol Dinç’e teşekkür ediyorum. Sürecin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

