Sakarya'yı seviyoruz. Sakarya için çalışıyoruz.
ARA

Acil serviste maske tartışması sosyal medyada gündem oldu

Yenikent Devlet Hastanesi'nde Acil Servise gelerek gözündeki lensin sıkıştığını belirten kadın ve kızı, maske takmadıkları gerekçesiyle doktor ile tartıştı. Doktor beyaz kod verirken devreye polis ve güvenlikçiler girdi.

Yenikent Devlet Hastanesi'nde Acil Servise kızıyla gelen bir kadın, gözündeki lensin sıkıştığını belirterek çıkarılmasını talep etti. Kadın ve kızının maske takmadığını gören doktor, uyarıda bulundu. Kadın ve refakatçısı maske takmamakta ısrar etti.

Acil Tıp Uzmanı Doktor O.Y'nin tüm çabalarına rağmen itiraz eden hasta ve kızı maske takmamanın insan hakkı olduğunu belirterek doktora itirazda bulundu.

Doktor kadın ve kızından dışarı çıkmalarını isterken cep telefonu ile o anları kayıt altına alan hasta kadının kızı, cumhuriyet savcısına, avukatlara sorduklarını belirterek maske takmayacaklarını söyledi.

Doktor beyaz kod vererek güvenlikçiler ile polisi muayene odasına çağırdı. Hasta kadın ve kızı dışarı çıkarıldı.

Görüntüleri çeken hasta kadının kızı, görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Bir anda gelen tepkiler üzerine görüntüyü sildi.  Ancak görüntüler sosyal medyaya viral oldu.

3 yıl önce
Acil çıkış kapıları
Acil tıp teknisyenliği bölümü
Acil durum tatbikatları
Acil durum yönetimi
Acil durum eylem planı
Sosyal tesis yönetimi hizmetleri
serdivan sosyal tesis ilaçlama
sosyal kitabı
sakarya sosyal medya danışmanlığı
acil kaza sigorta
fiat acil servis
Sakarya ↝