3 Meslek Lisesine 1 Milyon 800 bin TL proje desteği

2018 yılı Teklif Çağrısı kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansının Mali Destek Programları arasında yer alan İmalat Sanayiine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 3 okulun projesi kabul edildi.

Yaklaşık toplam 1 milyon 800 bin TL destek alınacak projeler ile Mesleki Eğitimde İmalata yönelik iyileştirmenin sağlanması, sektörle işbirliğinin kuvvetlendirilmesi ve istihdam garantili nitelikli mesleki eğitim alanlarının oluşturulması hedeflenmektedir.

Desteklenmesi uygun görülen 29 projeden 3’ü olan projeler ve okullarımız;

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘Yeni Ufuk: Otomotivde İmalat Sanayi’ isimli projesi,

Sapanca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘Endüstri 4.0 Uyumlu Kaynak Simülatörlü Kaynakçı Eğitimi ve Otomasyon Robot Kaynak Operatörlüğü Eğitimi’ isimli projesi,

Akyazı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘Akyazı MTAL ile İmalat Sanayi Elele’ isimli projesi

Projelerin ortak amacı, Mesleki Eğitime yenilikçi anlayışı getirmek

Okullarımızın mesleki eğitim alanında özgün çalışmalara imza atmaya devam ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Müdürlük olarak ERBAB projesiyle başlattığımız Mesleki Eğitimin Niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmalara ilaveten okullarımızın bu tür Mali Destek Programlarından aldıkları destekler ile özellikle Doğu Marmara bölgesine örnek teşkil edecek projeler gerçekleştirilecek. Doğu Marmara’nın gözdesi olan Sakarya ilimizin mesleki eğitim-sektör işbirliğinin kuvvetlendirilmesi, istihdamda doğru adımların atılması ve Mesleki Eğitime Yenilikçi anlayışları getirmesi açısından bu projeleri önemsiyoruz. Okullarımızı ve proje ekiplerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.” dedi.

Yeni Ufuk: Otomotivde İmalat Sanayi

Ülkemizin güncel ve önemli konularından biri olan Otomotiv Sektörünün İmalatına yönelik yazılan ‘Yeni Ufuk: Otomotivde İmalat Sanayi’ projesi Türkiye’ye model olacak çalışmalara imza atacak. Ülkemizdeki 18 Tematik Liseden birisi olan SATSO Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait proje, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ortaklığında ve bölgemizin güçlü otomotiv sektör temsilcilerinin işbirliğinde gerçekleştirilecek. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi, Okul Müdürü Fatih Şumnulu, Ar-Ge Birimi Proje Uzmanları Alpaslan Kargın ve Çağatay Özkan koordinesinde SATSO ve Sektör temsilcileri ile hazırlanan projede; Simülasyon, Montaj, Servis Hizmetleri Atölyelerinin kurulması, Bu atölyelere yönelik 120 saat eğitim verilmesi, Eğitici eğitimleri, Otomotivde imalat ve montaja yönelik eğitim modülünün yazılması ve uygulanması faaliyetleri gerçekleştirilecek. Özellikle yazılacak eğitim modülü, Mesleki Eğitimde Otomotiv alanında Türkiye geneline örneklik teşkil edecek ilk ve özgün bir çalışma olacaktır.

Endüstri 4.0 Uyumlu Kaynak Simülatörlü Kaynakçı Eğitimi ve Otomasyon Robot Kaynak Operatörlüğü Eğitimi

Sapanca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı; İmalat Sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik mesleki eğitimde eğitici personel ve öğrencilerden oluşan nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi, imalat sanayi ile mesleki eğitim kurumları arasında işbirliğinin geliştirilmesi, yenilikçi üretim metotlarına uygun mesleki eğitim altyapısının sınıf, laboratuvar, atölye, makine-teçhizat ve eğitim materyalleri ve mesleki eğitim modellerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Akyazı MTAL ile İmalat Sanayi Elele

Akyazı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Doğu Marmara Kalkınma Ajansından geçen projesiyle; Bölgedeki iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikte eleman yetiştirilmesi, meslek lisesi-sanayi işbirliği çalışmalarının arttırılması, meslek lisesinden mezun olan öğrencilerin alanlarında uzman bölge sanayisinin talep ettiği eleman olmalarının sağlanması, özel gereksinimli bireylerin engelli bireyler ve kaynaştırma BEP’li öğrencilerin bu proje kapsamında kurulacak laboratuvarlarda eğitim görmesi sağlanarak işletmelerin ihtiyaç duyduğu alanında yetişmiş uzman ve kalifiye olan özel gereksinimli eleman ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
f19d1dad5c585f8ff1654dcba1ed4860@