Sapanca'ya bir de böyle bakın

Sosyal medya fenomenlerinden "Biz evde yokuz" moderatörleri Sapanca'ya gelmişler.

İşte onların sosyal medyada paylaştıkları...

"Yine bisiklet kurtarıcımız oldu. Bisiklet üzerinde herşey 10 kat daha güzel. Sakarya - Kocaeli rehberi çıkarılır da Sapanca'ya uğranmaz mı? Geldik Sapanca'ya ama size gönül rahatlığı ile önerebileceğimiz şeyler bulmak biraz zamanımızı aldı. Bakmayın, Sapanca'nın doğası mükemmel, itiraz edenin dilini arı soksun da insanın kafasına göre ortam bulması her zaman kolay olmuyor.

Bizce insan, nereye giderse gitsin, her zaman kendi eğlencesini kendi yaratmakla mükellef. Dedik, hemen bisiklet kiralayıp, Sapanca'yı turlayalım. Daha pedalları çevirmeye başladığımız ilk saniyeler de hemen keyfimiz yerine geldi.

Sanıyoruz ki insan pozitif olunca, evrenin kapıları da açılmaya başlıyor. Bisiklet turumuzdan sonra da Sapanca'nın merkeze komşu, Kırkpınar diye bir yeri varmış, orayı keşfettik. Gördük ki Sapanca'nın bizim kafamıza göre olan şeyleri daha çok orada"

 

Bisiklet parkuruna gelince, sadece sonundaki parka gelene kadar 3 km devam ediyor. İnsanın dişinin kovuğuna yetmiyor resmen. Ama gölün etrafını dönen yoldan isteyen devam edebilir tabi.

 

Burası Sapanca merkezin yan komşusu Kırkpınar'da göl kenarındaki mekanlardan biri. Bisiklet yolu ile alakasız. Kırkpınar Sapanca'nın diğer tarafında kalıyor. Şansımıza Kırkpınar'ı tam keşfettik yağmur başladı. Kırkpınar'da göl kenarında yemek için güzel mekanlar mevcut. Aynı zamanda Kırkpınar Bağdat Caddesi'nde de farklı alternatifler bulabilirsiniz.

 

Burası bisiklet parkunun bittiği park. İçinde bir büfe var.


Bisiklet rotasının bittiği park

Sapanca'nın Kırkpınar tarafı ise bir Çerkez yerleşkesi...Çerkezler 1864 yılında gelmişler. Burada kocaman bakımlı bahçelerin içindeki evler, bulvar tadındaki Bağdat Caddesi, bakımlı ve güzel parklar, kamu alanları hemen gözünüze çarpıyor.


Sapanca'da eskiden belediye bisikletleri ücretsiz veriyormuş ama artık ücretli olmuş. Bisikletine göre saati ya 5 ya da 10 TL. Belediyenin bisiklet kiraladığı yer sahilin sonuna doğru. Kime sorarsanız gösteriyorlar. Kiraladığınız yerden gölün kenarından giden güzel bir yürüyüş ve bisiklet parkuru başlıyor.


Sapanca'da yeme içme, konaklama fiyatları sanırsak Arap turistlerin fazla rağbetinden biraz şişmiş. Aynı zamanda Araplar bölgede yoğun bir şekilde gayrimenkul de satın almaktalar. Bir çok tabelada Türkçe'den sonra ikinci dil olarak Arapça gördük.

Bisiklet & yürüyüş yolunun hemen yanında otoyol var. Haliyle araç gürültüsü olsa, manzara baskın çıkınca biz turumuzdan çok keyif aldık. Bu arada Sapanca'da otoyola yakın her yerde gürültü problemi var. Otelinizi seçerken otoyoldan uzak olmasına dikkat edin deriz.

Sapanca sezonda, özellikle haftasonları çok kalabalık oluyormuş. Bu nedenle sezon dışı gitmenizi tavsiye ederiz.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]