Psikolojik Danışmanlık Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Psikolog, kelime anlamı itibariyle ruh bilimci demektir. Psikologlar, bir grup ya da bireyin davranışlarını ya da hareket etme biçimlerini inceler; öğrendiği bilgi ve beceriler ile nedenleri açıklayıp çözüm üretmeye çalışır.

Psikolojik destek almanın, insanların hayatlarında yaşadıkları problemleri daha çabuk atlatabilmek, çözüm yolunu gösterebilmek, problem çözme becerisini geliştirmek gibi birçok alanda etkisi olabilmektedir. Destek almak için herhangi bir yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Çocuklardan yaşlılara herkes ihtiyaç duyduğu anda bir psikolojik destek alabilmektedir.

PSİKOLOGLARIN SORUMLULUKLARI NELERDİR ?

Farklı alanlarda çalışmalarına rağmen psikologların genel bir görev tanımı bulunur ve şöyle sıralanır;

1)- Eğitimini ve sertifikasını aldığı testleri uygulamak,
2)- Test sonuçlarını uzman psikolog, psikiyatr, hekim ya da testi talep eden kurumlarla paylaşmak,
3)- Görevlendirildiği alanda psikolojik destek vermek,
4)- Psikolojik değerlendirmeler yapmak,
5)- Neden ve sonuç ilişkisi kurmak,
6)- Dürtüleri, davranışları ve güdüleri incelemek.

PEDAGOG

Bazı durumlarda çocukların da destek almaya ihtiyacı olabilir. Çocuklar için psikolojik tedavi uygulayabilecek pedagoglar yetiştirilmektedir.

Pedagog'un bir diğer anlamı da 'eğitimci' olarak geçmektedir. Pedagoglar çocuk psikoloğu ya da çocuk psikiyatristi değildir. Sadece psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti verirler. Sorunlarınızı dinler yol gösterirler çocuklarla konuşarak sorunları anlamaya ve çocuklara yol
göstermeye yardımcı olurlar. Eğer pedagogun yetemeyeceği bir durum çocuğunuzda varsa aramanız gereken çocuk psikoloğu ya da çocuk psikiyatristidir.

PSİKİYATRİST

Psikolojik danışmanlar, çocuklarınıza ve size danışmanlık hizmeti verebilir fakat bir sorunu düzeltmek için ya da tedavi etmek için ilaç reçete yazamaz. Bunu yapabilecek olan kişi psikiyatristlerdir. Daha önce bir psikiyatriste gitmediyseniz ve nereden başlayacağınızı nasıl yol alacağınızı bilmiyorsanız bu konuda aile hekimlerinden bilgi almanız mümkündür. Onlar sizi konu ile ilgili hekime yönlendireceklerdir.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Ruh biliminde yer alan psikolog, pedagog ve psikiyatristler seanslarında görüşmeye gelen insanların durumuna göre tedavi yöntemlerini seçmektedir. Kişinin davranışlarına göre karar verilen tedavi yöntemi iyileşme konusunda en önemli etkendir.

Uygulanan tedavi yöntemleri ise şunlardır:

-Psikoanalitik Terapi
-Davranışçı Terapi
-Bilişsel Terapi
-Hipnoterapi
-Emdr Terapisi
-Varoluşçu Terapi
-Oyun Terapisi
-Aile Terapisi
-Art Terapi
-Eklektik Psikoterapi

SEANS ÜCRETLERİ

Sağlık konusu gündeme gelince seans ile ilgili ücretler daha önemli olmamaktadır. Seans ücretleri sağlığınız alanında yaptığınız bir yatırım olarak düşünülebilir. Seans ücretleri hem psikolog ve pedagogun yetkinliğine göre hem de şehirlere göre şekillenmektedir. İstanbul'da aldığınız hizmetin seans ücreti Sakarya'ya göre daha pahalı olacaktır.

Görüşmenizde piskoloğun ya da pedagogun uygulayacağı terapi çeşitlerine göre de ücretler değişecektir. Sakarya’daki size en uygun Psikoloji & Psikiyatri Merkezlerini öğrenmek istiyorsanız Sakaryarehberim.com'da bulunan Psikoloji & Psikiyatri & Koçluk Destek Hizmetleri sekmesini tıklayarak danışmanlar hakkında bilgi edinebilir konumlarını ve iletişim numaralarını öğrenebilirsiniz. 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]