Perdelerimizi Neye Göre Seçeriz?

Perdeler bir evin süsü diye adlandırılır. Bu söz çok abartılı görünse de gerçekten evde perde olmadığında evin süsü yok gibi gelmektedir. Her oda için farklı renkte, farklı kumaşta ve farklı işleve sahip perdeler seçeriz. Peki biz perdelerimizi neye göre seçeriz?

PERDENİN İŞLEVİ

Perdenin işlevi ilk olarak dikkat edilmesi gereken husustur. Çok aydınlık olan bir odanın karanlık olması isteniyorsa daha koyu renkli bir perde seçeriz. Böylelikle perdenin işlevini belirlemiş oluruz. Bunun gibi bir başka seçenek de doğal gün ışığını çok engellemeden işlevini sürmek olmaktadır. Özellikle salon ve mutfaklarımızda kullandığımız perdeler gün ışığını kesmemeli ve oda içini karanlık yapmamalıdır. Bu şekilde işlevine göre perde seçimini belirlemiş oluruz.

PERDENİN RENGİ

İşlev gibi bir kriter de perdenin rengidir. Perdeler aklın alabileceği kadar renk tonunda yapılabilmektedir. Mobilyalarımızın rengine uyum sağlayabilecek şekilde perde rengi tercih ederiz. Odalarımızda daha rahat bir uyku uyumak için koyu renk perdeleri de bulundururuz. Sabah saatlerinde düşen güneş ışığını koyu renk perdeler ile kapatarak kısa süreliğine karanlık bir ortam yaratabiliriz. Mutfak ve salon olmak üzere çocuk odalarında da açık renk perdeler tercih ederiz. Açık renk perdeler evlerin daha ferah gözükmesi için uygulanan en önemli husustur. Çocuk odalarımızda açık renk ve beraberinde çocukların sevdiği oyun kahramanları ve çizgi film karakterleri gibi figüran içeren perdeler de kullanırız. Fakat uzun süre kullanmak veya başka bir oda için de değerlendirilmek isteniyorsa sade desenli perdeler seçmeliyiz.

PERDENİN KUMAŞI

Perdenin kumaşına işlev ve renk seçiminen sonra karar veririz genel olarak. Fakat bir yanlış seçimimizde bizi uğraştıracak en büyük konu ise perde kumaşları olmaktadır. Perdeler bahar ve genel temizliklerde sıklıkla yıkanan / yıkatılan eşyalarımız olmaktadır. Bu nedenle kir tutmayan veya yıkandığında kırışmayacak perde kumaşları tercih etmek işimizi kolaylaştıracaktır. Perde ve tüllerin yıkama sonrasında kırışması hem perdeyi yıpratacak hem de ütülemek ile zamanımızı kaybetmemize neden olacaktır. Bu nedenle hafif kumaşlar tercih etmeliyiz.

PERDENİN STİLİ
Fon perde, tül perde, zebra perde, jaluzi perde, çift mekanizmalı perde, düz stor gibi birbirinden farklı perde stilleri satılmaktadır. Zebra ve stor perdeler genel olarak yıkaması zahmetli ama kullanımında kir tutmayacak hafif bir perde çeşididir. Başlarda mutfakta kullanılan stor ve zebra perdeler gün geçtikçe fon perdeler ile uyum yaratarak evin her odasında kullanılmaya başlanmıştır. Tül perdeler en başından olduğu gibi perde konusunda vazgeçilmez olmaktadır. Özellikle yıkama sonrasında kırışmayacak tüller tercih edilirse sık sık yıkanabilir ve kullanımı kolay olmaktadır. Jaluzi perdeler ise genellikle ofis alanlarında tercih edilse de istenen her cam için uygun ölçülerde yapılabilmektedir.

Perde seçimi yaparken kısaca bahsettiğimiz perde seçme kriterlerine göz atmalısınız. Uzun kullanım süresi için kaliteli perdecilerden satın aldığınız perdeler ile evinizi süsleyebilirsiniz. Sakarya ilindeki perdecileri arayarak veya sorarak bulabilirsiniz. Fakat kolay bir yol olarak Sakaryarehberim.com'u gezmeyi de tercih edebilirsiniz. Sakaryarehberim.com firması, Sakarya ilindeki tüm sektörlerde çalışma sergileyen firmalara kendilerini tanıtma fırsatı sunarak onlara özel bir sayfa açmaktadır. Bu sektörler arasından Sakarya perdecilerine ulaşabilir ve çalışmaları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]