Neden Yalıtım Yaptırmalıyız?

Yalıtım, birçok detay ve bilgi içeren bir konu olsa da sizler için belirli başlıklar altında özetledik. Yalıtım hakkında daha detaylı bilgiler için Sakaryarehberim.com sektörler üzerinden yalıtım firmalarına ulaşabilirsiniz.

Neden Yalıtım Yaptırmalıyız?

Yalıtım, binaların ömrünü uzatmak, içeriden daha konforlu olmasını ve dış etkenlere karşı binanın korunması için yapılan tüm önem arz eden işlemlerdir.
Yalıtım yapılmış olan binalar yağmur, kar, sıcak veya soğuk gibi havalarda bu etkenlere karşı binayı korumaktadır. Yaz ve kış aylarında bina içerisinde sıcaklığı koruyarak daha konforlu bir şekilde yaşamış olur, korumalara ek olarak ses yalıtımını da sağlayarak sağlıksız seslerden uzaklaşmış olabilirsiniz. Sektördeki gelişme ile izolasyon, ihtiyaç duyulan her noktaya yapılabilmektedir. Tam yalıtım yapılmış bir binada uzun vade de binaya yapmış olduğunuz masraflar size geri dönecektir. Yapmış olduğunuz ısı yalıtımları ile doğalgazdan tasarruf elde ederken, su yalıtımı öncesinde binada oluşmuş hasarlar için tamir parası ödemenize gerek kalmayacaktır. Böylece hem konforlu bir eve sahip olacak hem de uzun dönemde tasarruf sağlayacaksınız.

Yalıtım Çeşitleri Nedir?

Isı Yalıtımı: İnsanların daha rahat  yaşam sürebilmeleri için yapılan bir yalıtım türüdür. Kış aylarında dış ortam sıcaklıkları 20°C’nin altındadır. Yaz aylarında ise hava sıcaklıkları 20°C’nin üstündedir. Böylelikle enerji kayıplarının meydana gelmemesi için ısı yalıtımı yapılır.

Su Yalıtımı: Yapılarımıza zarar veren en önemli faktörlerden biri sudur. Yapılarımız; yağmur, kar, toprağın nemi, yapının inşa edildiği zemindeki yeraltı suyu gibi dış kaynaklı su ile banyo ve tuvalette kullanılan iç kaynaklı suya maruz kalır. Yapımızı ve konforumuzu tehdit eden sudan korunmak için yapılan işlemlere su yalıtımı denir.

Ses Yalıtımı:  Yaşanan ortamı istenmeyen seslerden, gürültüden ve zararlı etkilerden koruyarak sesi azaltır ve uygun kullanım alanı oluşturur.

Çatı Yalıtımı: Binalardaki çatı yalıtımı mevsim şartlarına göre binayı ısıtmak veya soğutmak için sağlanan soğuk yada sıcak havanın dışarıya kaçmasını, girmesini önleyerek ısı ekonomisi ve ısıl konfor sağlamak amacıyla yapılır.

Yalıtım Fiyatları Nedir?
Yalıtım fiyatları, yalıtımın yapılacağı alanın büyüklüğüne, malzemenin kalitesine göre belirlenmektedir. Bu nedenle kesin bir fiyat veremeyen yalıtım firmaları, yalıtımın uygulanacağı alanı görerek ve tespitler yaparak sizlere en uygun fiyatları verecektir. Her yalıtım çeşidine göre de değişiklik göstereceği için şehrinizde bulunan yalıtım firmaları ile görüşerek sizler için fiyat belirlemelerini talep etmelisiniz. 

Sakarya'da yalıtım hizmetleri sunan firmalara Sakaryarehberim.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tüm sektörler için ayrı sayfalar oluşturulmuş ve firmaların görselleri ile sizlere rehberlik edilmesi amaçlanmıştır. Yalıtım firmalarına da böylelikle ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]