Mobilya Seçimi Nasıl Olmalı?

Ev dekorasyonunda en belirleyici unsurlarından koltuk takımı seçimidir. Koltuk takımı seçtikten sonra tv ünitesinden süs eşyalarına kadar tüm detaylar koltuk takımına uyacak modeller tercih edilir. Bu yüzden ev eşyası alırken öncelikle oluşturmak istediğiniz tarza karar vermek ve sonrasında koltuk takımı seçimini yapmak doğru karar olacaktır.

KOLTUK TAKIMI TERCİHİ

İlk olarak rengine karar verilir. Kısa bir süre sonra modası geçecek veya kullanacak kişilerin istemeyeceği renk olmamalıdır. Her eşyaya  uyabilecek renk seçmek hem ekonomik hem de kullanışlı olacaktır. İkinci kriter ise koltuk takımının tarzıdır. Nasıl bir tarz isteniyorsa o modellere yönelilmelidir. Rahat model mi şık model mi karar verilmelidir. Her ne kadar modele ve renge aldanıp sağlamlığı geri plana atsak da aslında en önemli madde sağlamlıktır. Kimse satın aldığı bir eşyanın hemen kötü olmasını istemez. Evde bir hayvan besliyorsanız veya çocuklarınız var ise tercih edeceğiniz kumaş leke tutmama özelliğine sahip olmalıdır.  Yatak olabilme özelliği herkesin dikkat ettiği bir maddedir. Eviniz büyük ve misafirlerinize göre yatak sayısınız varsa problem olmayacaktır. Ama yeterli sayıda değilse koltukların açılma özelliğinin olması size artı olarak yatak alanı sunacaktır. Koltuk üzerinde çok vakit geçiriyorsanız ergonomi olması sağlığınız için yararlı olacaktır. 

YATAK ODASI & GENÇ ODASI

Oda takımları için yine kalite ve konfor ilk kriterler olmalıdır. Rahat ettiğiniz ergonomi yataklar kullanmak sağlığınız açıcan çok önemlidir. Yatak alımlarında bazalı olması depolama açısından çok avantaj sağlamaktadır. Baza içerisi, nevresimleri ve yastıkları depolamak için kullanılır.

Dolap kullanımları için de tercihler farklı olabilir. Odanın alanı dar ise sürgülü kapıları olan bir dolap tercih etmek mantıklı olacaktır. Dolap boyutunun büyük olması her aile bireyi için gereklidir. Yaz ve kış kıyafet ayrımı yapmıyorsanız büyük bir dolap kullanmak tüm kıyafetlerinizi daha sağlam saklamanıza yardımcı olacaktır.

YEMEK MASASI

Yemek odası dekore ederken ilk olarak kaç kişilik bir masaya ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz. Ardından satın almak istediğiniz yemek masası ve sandalyelerin yemek odanıza sığdığından emin olmalısınız. Ürün seçiminde en doğru kararı ve kendinize uygun en iyi dekorasyonu yapmak istiyorsanız mutlaka bir konsept belirleyin. Yemek masası için açılabilir masalar büyük aileler için kurtarıcı olmakta ve çok yer kaplamamaktadır. Dar mekanlar için yuvarlak köşeli veya açılabilir yemek masalarını, kullanılmadığı zamanlarda yerden tasarruf etmek için ise ayakların köşelerde olduğu yemek masalarını tercih edebilirsiniz. Yemek masasının etrafını tamamen sandalyelerle çevrelemek yerine bir kenarında bank bulunan yemek odası takımlarını tercih ederek mekan içinde yer kazanabilir; böylece özgün bir oda tasarımına imza atabilirsiniz.

TV ÜNİTESİ

Tv ünitesinde son dönemlerde çok yer kaplamayan ve daha sade üniteler tercih edilmektedir. Çok yer kaplamayacak şekilde tv üniteleri seçildiği takdirde hem kullanımı kolay olmaktadır hem de salonun kalabalık görünmesini engellemektedir. Tv nitesinin renkleri de açık renk olarak tercih edildiği takdirde televizyonu ön plana çıkarmaktadır. Mobilyaların sağlamlığı, birkaç kurulum sonrasında bozulmamış olması çok önemlidir. Sık sık taşınan bir aile iseniz mobilyalarınızın dayanıklı olması gerekir.

Sakarya'da satışı gerçekleştirilen mobilya modellerini görmek ve fiyatları hakkında bilgi almak istiyorsanız Sakaryarehberim.com'u ziyaret edebilirsiniz. Şehrin en büyük rehber sitesinde Sakarya mobilyacıları bir arada görebilirsiniz. Siteden istediğiniz tarzda oturma, yemek, yatak ve mobilya gruplarını üreten mağazalara ulaşabilirsiniz. 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]