Halı Yıkama Firmasını Nasıl Seçeriz?

Sağlık ve hijyen açısından halı temizliğinin güzel yapılması gerekir. Özellikle evde bir çocuk olması durumunda halılar olduğundan daha fazla öneme sahip olur. Çünkü çocuklar halıları oyun oynadığı, yattığı, yemek yediği yer olarak kullanır. Bu nedenle halılarda bakteri, mikrop olma durumu sıklıkla yaşanır. Temizlikler yapılsa da halılarda gizlenen mikroplar olur ve bu mikroplar halı içinde üremektedir. Bundan dolayı halılar çocuklara bir hastalık bulaşmaması için sıklıkla temizlenmelidir.

HALI YIKAMA

Ev ortamında ebeveynler her ne kadar halı temizliğine dikkat etse de profesyonel firma tarafından yıkama gerçekleşmelidir. Halı yıkama firmaları büyük dert olan halı temizliğine çözüm olmak birçok firma bulundurarak en hızlı ulaşımı sağlamaktadır. Halıları bir firma aracılığı ile yıkamak hem su tasarrufu sağlar hem de daha çok hijyene sahip olunur. Halı yıkama firmaları müşterilerinin kapısından aldığı halıları tertemiz yaparak yine onlara teslim etmektedir. Halıların dokusuna göre temizlik ürünleri ve aletleri kullanılan halı yıkama firmaları, halıların boyutuna göre ücret belirlemektedir. 

HALI YIKAMA AŞAMALARI NELERDİR

Halı yıkama firmaları, öncelikle halıları toz alma dolaplarında ya da detaylı süpürme işlemi yapan aletler ile tozlarını alırlar. Sonrasında halı yıkama işlemine geçilir. Halıya uygun olan şampuan ve ilaç karışımları kullanılarak halıdaki mikroplar ve bakterilerden arındırılır. Oluşan köpüklerin halı diplerine girebilmesi için yarı otomatik veya tam otomatik cihazlardan yardım alınır. İlaçları olabildiğince halıya geçirebilen cihazlar sayesinde halı en temiz haline gelmektedir. Halı yıkama işleminden sonra halılar köpüklerden arındırılır. Kurutma işlemi için kurutma odalarına alınır. Kurutulan halılar paketlenerek tekrar müşterilere ulaştırmak üzere yola çıkar.

HALI YIKATMA SÜRESİ

Halılarınız çok kirli değilse detaylı olmayan halı yıkama hizmetlerini de tercih edebilirsiniz. Sadece tozların olduğu halılarda, ıslatma gerekmeyen kuru şampuanlar kullanılır. Halı üzerine uygulanan kuru şampuanlar ile halılar fırçalanır ve sonrasında süpürme işlemine gönderilir. Bu şekilde tozlar halılardan arınmış olur. Tabi ki bu işlemler halıların dokusuna göre gerçekleşmektedir. İplikli halı, yün halı, dokuma halı, shaggy halı gibi çeşitleri olan halılar, uygun işlemler belirlenerek yıkamaya alınır. Halılar hijyen, temizlik ve parlaklık için yılda en az iki kez halı yıkama firmaları tarafından yıkanmalıdır. Her meslekte olduğu gibi halı yıkama firmaları arasında da merdiven altı denilen,işini kötü yapan halı yıkama firmaları vardır. Ancak araştırma sonucunda doğru firmalar halılarınızın ilk günkü parlaklık ve yenilikte kalmasını sağlar ve hijyenik halı temizliği yapar.

Peki Sakarya'da yaşıyorsunuz. Halılarınızı yıkatabileceğiniz bir firma arıyorsanız. Firmalara ulaşmanın kolay yolları bulunuyor. Bunun için Google da 'Sakarya'da halı yıkama' yazarak arama yapabilirsiniz. Ancak bu şekilde boşa zaman harcamak yerine şehrin en önemli rehber sitesi olan Sakaryarehberim.com da 'Sakarya halı yıkama' kategorisindeki firmalara göz atabilirsiniz. Buradan Sakarya'da halı yıkama firmalarına ulaşıp, hizmetleri hakkında bilgi alabilir. Fiyatlarını ve kampanyalarını takip edebilirsiniz. 'Sakarya'da halı yıkama' alanında hizmet veren tüm profesyonel firmalar 'Sakaryarehberim.com'da bir arada.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]