Emlakçılar

Aradığınız evi bulmak için çalışan emlakçılara Sakaryarehberim.com üzerinden erişebilirsiniz. Peki neden emlakçı ile çalışmalıyız? Sebeplerine bakalım.

Gayrimenkul Kiralama

Kiralama yapacağınız iş yeri veya evin sizden önceki kiracı tarafından kalan borç olup olmadığını sorgulamanız en önemli husustur. Özellikle aidat borcu unutulabiliyor. Binanın güvenliği, bina temizliğinin ne kadar sürede bir yapıldığı, bina ve ev içerisinde rutubet veya küflenme durumuna dikkat etmelisiniz. Can güvenliğiniz için öğrenmeniz gereken bir diğer nokta da deprem dayanıklılık raporudur. Bu raporu mütehhit tüm ev sahipleri ile paylaşmaktadır. Sizler de ev sahibiniz aracılığı ile bu belgelere ulaşabilirsiniz. Evin konumu için iş yerinize, okulunuza en yakın veya ulaşım araçlarının kalkış-geçiş noktaları güzergahında bakabilirsiniz. Ev kiralamadan önce eşyaları nasıl yerleştireceğinizi de gözden geçirebilirsiniz. Böylece evin kullanışlılığını belirlemiş olursunuz.

Gayrimenkul Satın Alma
Satın almak istediğiniz ev için kiralamadaki hususların dışında daha ciddi hususlara dikkat etmelisiniz. Örneğin evin iskan belgesinin olup olmamasıdır. Sıfır ev almak isteyenler iskan belgesi olan evleri tercih ederse yerleşmesi çok daha kısa sürede gerçekleşir. İskan belgesinin çıkmasını beklemek ile uğraşmamış olursunuz. Yapımı tamamen tamamlanmış yapılar tercih ederek tüm uğraşları arkanızda bırakabilirsiniz. Taşınmadan sonra ev işleri ile kimse uğraşmak istemez.

Emlakçılar
Gayrimenkul kiralama ve satın almada birbirinden farklı gereklilikler ve dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunların hepsini bilmemiz gerekmez. Güvenilir bir emlakçı sayesinde tüm işlemler sizin adınıza gerçekleşebilir. Emlakçılar sizin isteklerinizi detaylı şekilde öğrenerek yaşamak isteyeceğiniz bir ev, çalışmak isteyeceğiniz bir iş yeri bulacaktır. Önemli bir konu olduğu için zaman kaybetmek yerine emlakçınız ile görüşerek tüm işlemleri hızlandırabilirsiniz.

Sektördeki güvenilir emlakçıları bulmak istiyorsanız Sakaryarehberim.com sektörler üzerinden şehirdeki tüm emlakçılara ulaşabilirsiniz. Emlakçılar hakkında detaylı bilgiye ulaşabileceğiniz sayfa sayesinde iletişime de geçebilirsiniz. Ev arama işlemini emlakçılara bırakabileceğiniz gibi emlakçı arama işlemini de Sakaryarehberim.com üzerinden hızlıca yapabilirsiniz. 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]