Düğün Salonu Seçiminde Nelere Dikkat Edilir?

Yaz ayları geldiğinde sık sık yapılan düğünlere düğün salonları sahiplik etmektedir. Evlenecek adayların da en çok masraf yaptığı yer düğün salonlarıdır. Deniz kenarı, kır düğünü, otel, havuz başı, tekne gibi oldukça çok alternatifi olan düğün mekanları vardır.
BAHAR / YAZ DÜĞÜNLERİ Bahar ve yaz dönemlerinde genel olarak açık alana sahip olan düğün salonları tercih edilir. Her hava durumuna hazırlıklı olmak için düğün salonunun kapalı bir alanı olması da büyük bir avantaj sağlar. Nikah sonrası ses kısıtlamalarından dolayı kapalı alanda düğüne devam da edilebilmektedir. Düğün konseptleri yaz aylarında genel olarak canlı renkler tercih ederler. Bu tercih gelin ve damadın onayından sonra yapılır tabiki. Çiftin istediği renk ve konsepte göre de düğün mekanları süslenir.

KIŞ DÜĞÜNLERİ

Düğünler genel olarak yaz aylarında yapılsa, düğün için kış aylarını tercih eden büyük bir kitle de vardır. Genel olarak kapalı alanları tercih eden çiftler davetli sayısına göre bir mekan bulmak zorundadır. Düğün mekanı olarak otellerin balo salonları, kapalı düğün salonları ve benzeri tüm salonlar seçilebilir. Fiyatlar da mekana göre şekillenecektir.

DÜĞÜN YEMEKLERİ

Düğün ikramları gelin ve damadın seçimiyle oluşturulur. Kış düğünleri daha ağır yemekli tercih edildiği için ücretleri çok olmaktadır. Fakat yaz düğünlerinde ikram edilen yemekler daha hafif ve aperatif olmaktadır.
Gelin ve damadın isteği doğrultusunda yapılacak olan yemekler için özel aşçılar ve catering şirketleri ile düğün öncesinden anlaşılmaktadır. İstenen menü ile birlikte kişi sayısına göre yemekler ve ikramlar hazırlanmaktadır.

DÜĞÜN SALONU FİYATLARI

Düğün salonu fiyatlarını en çok kişi sayısı etkilemektedir. Gelecek misafir sayısına göre mekan düzenlemesi yapıldığı için fiyatı belirleyen faktörlerin başında gelir.
Bir diğer faktör de düğünün gerçekleşeceği gündür. Cumartesi ve pazar günü gerçekleşecek düğünler, daha fazla ücret ödemek durumunda kalmaktadır.
Organizasyon tercih edilecekse fiyata eklenen miktarlar artmaktadır. düğün salonları son zamanlarda hep organizasyon ekipleriyle beraber çalışmaktadır. Sık sık tercih edilen organizasyon ekipleri ile düğünler daha planlı hale geliyor.

Şehirdeki düğün salonlarına internette "düğün salonları"ve "kına salonları" şeklinde arama yaparak ulaşabilirsiniz. Biz size ilin en büyük şehir rehberi olan Sakaryarehberim.com'u öneriyoruz. Sakaryarehberim.com üzerinden firmalar arasında bulunan düğün salonları'na tıkladığınız takdirde şehirde yer alan tüm düğün salonlarına ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz.
 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]