Zehirlenen öğrenci sayısı 61'e çıktı

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde bulunan bir öğrenci yurdunda yedikleri yemekten zehirlendiği iddia edilen öğrencilerin sayısı 61’e yükseldiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Serdivan ilçesinde bulunan bir öğrenci yurdunda öğrenciler yedikleri yemekten zehirlendiği iddia edildi. Dün akşam saatlerinden itibaren rahatsızlanan öğrenciler yurda çağrılan ambulanslar ile ToyotaSa Acil Yardım Hastanesi ve Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine (SAÜEAH) kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Dün akşamdan itibaren hastanelere başvuran öğrenci sayısının 61’e yükseldiği öğrenildi. 12 SAÜEAH, 12 ToyotaSa Hastanesinde toplam 24 öğrencinin ise hastanede yattığı belirtildi. 

KYK Sakarya İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada;

"Önceki akşam Genel Müdürlüğümüze bağlı Sakarya Kız Yurdu'nda barınan öğrencilerimizin mide bulantısı, kusma ve ishal şikayeti sonucu harekete geçilmiş ve öğrencilerimiz Sakarya İlindeki hastanelere nakledilmiştir.

Öğrencilerin şikayetlerine konu olan rahatsızlıkla ilgili akşam yemeklerinden numune alınarak Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğüne incelenmek üzere gönderilmiştir.

Hastaneye kaldırılan öğrencilerimiz taburcu olmuştur. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir." denildi. 
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]