"Yolculuklar kesinlikle insani şartlarda değil"

Sakarya Üniversitesi'nde eğitim gören bir öğrenci otobüslerin yetersizliği ve kötü şartlarından şikayetçi olduklarını dile getirdi.

BİMER'e de şikayette bulunduğunu belirtek öğrenci şikayetini şu sözler ile anlattı,

"Ben Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisiyim. Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yaşıyorum ve bilindiği gibi SAÜ Eğitim Fakültesi Hendek ilçesinde bulunuyor. Dört yıldır Hendek özel halk otobüslerini kullanarak gidip geliyorum. Otobüslerin oldukça yetersiz olduğu ve bu nedenle epeyce kalabalık ve tehlikeli yolculuklar yapıldığı yıllardır biliniyor. Gelirlerinin birçoğunu öğrencilerden kazanan özel halk otobüsleri bu durumu değiştirmek için hiçbir girişimde bulunmuyor. Tam olarak dolan otobüsler bile illaki saatinde kaldırılıyor. Derslere ve sınavlara geç kalabiliyoruz. Elde ettikleri gelir ve verilen hizmet arasında uçurumlar var. Ayrıca otobüslerin yalıtım sorunu nedeniyle neredeyse her yolculukta otobüsün içi aşırı derece toz-toprak ile doluyor! Bu durum hiç hoş ve sağlıklı değil. Yolculuklar kesinlikle insani şartlarda değil.

Buna ek olarak, geçtiğimiz haftalarda Hendek'te bulunan Hendek-Adapazarı otobüs durağı taşındı. Daha önce merkezi ve eğitim fakültesine yakın olan durakta bulunan otobüsler şimdi neredeyse şehrin dışında. Her ne kadar aktarma sistemi ile durağa taşıma yapsalar da, otobüslere ulaşım oldukça zorlaştı. Eğer aktarma yaparsak dolu otobüse neredeyse zorla bindiriliyoruz ve ayakta balık istifi şeklinde yolculuk etmemiz bekleniyor. Aktarma yapmadan kendimiz ulaşmaya çalışırsak ise oldukça uzun bir mesafe yürümek zorunda kalıyoruz.

Biz vatandaşlar olarak daha insani ve sağlıklı şartlarda yolculuk yapmanın hakkımız olduğunu düşünüyoruz ve istiyoruz. Gereğinin yapılmasını arz ediyorum."
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]