Yılmaz Vural'dan sevindiren haber

Koronovirüs tedavisi gören ve entübe edilen Sakaryalı teknik adam Yılmaz Vural için sevindiren haber geldi.

Koronavirüse yakalanan ve tedavisi yoğun bakımda devam eden teknik direktör Yılmaz Vural'dan iyi haber geldi. Vural'ın entübasyon işlemi bitirildi. Deneyimli teknik direktörün tedavisi devam ediyor.

24 Kasım'da hastaneye yatan Vural, 27 Kasım öğle saatlerinde oksijen ihtiyacının artması üzerine yoğun bakım ünitesine alınmıştı.

Yılmaz Vural'ın ailesi de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Babamız COVID-19 tanısı aldığı 19 Kasım tarihinden itibaren tedavi altındadır. Bugün, oksijen ihtiyacının artması üzerine yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak takibi devam etmektedir. Durumu ciddiyetini korumaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

Entübe ne demek?

Entübasyon, solunumun veya solunum yolunun güvenliğinin bozulması ya da bozulma riskinin oluşması durumunda hava yolunun korunması, devamlı havalandırma sağlanması, gerekirse ilaç verilmesi amacıyla, suni solunuma geçmek için laringoskopi veya özel aparatlar yardımıyla solunum yoluna (trakea) içine ağız ya da burun yoluyla özel bir tüp yerleştirilmesi işlemidir.

Kendi kendine yeterli soluk alamama durumu olarak da tanımlanabilen solunum yetmezlikli hastaları solunum cihazına bağlayabilmek için ağızdan nefes borusuna ulaşan bir boru takmak gerekir. Bu boru takma işlemine "entübasyon" denir.

Ayrıca pek çok ameliyatta, ameliyatı yapabilmek için hastayı uyutmak ve kaslarını gevşetici ilaçlar vermek gerekir.

Bu ilaçlar hastanın kendi kendine nefes almasına engel olduğundan ameliyat süresince hastanın solunum cihazına bağlanması ve bunun için de entübe edilmesi gerekir.

8 yıl futbol oynadı

1 Ocak 1953'te Sakarya'da doğan Yılmaz Vural,1974-1982 arasında futbol oynadı. Sivasspor, Hacettepe, Tekirdağ, Ankara Demir ve TKV Forchheim takımlarında forma giydi.

Almanya'da Köln Akademi'yi bitirdikten sonra Türkiye'ye gelen Yılmaz Vural, 1986'da Malatyaspor'un teknik direktörü olarak Süper Lig'de kariyerine başladı.

Özellikle zorda kalan takımları kümede tutmasıyla nam salan Vural, buna karşın kariyerinde küme düşme acısını da yaşadı.

Türkiye'de en çok takım çalıştıran aktif teknik direktör olan Vural, 29 farklı takımın başında teknik direktör olarak yer aldı.

En çok maça çıkan 3. teknik adam

34 sezonluk tüm kariyeri boyuncaysa 765 maça çıkan Yılmaz Vural, 297 galibiyet, 178 beraberlik ve 290 da yenilgi aldı. Yüzde 39 galibiyet oranına erişen Vural'ın maç başı ortalama puanıysa 1.4 olarak gerçekleşti.

İki kez evlenen Vural'ın ilk eşi İsmet Vural'dan boşandıktan sonra Seda Vural ile evlendi. Seda-Yılmaz Vural çiftinin Emre isimli bir çocukları var.

Son olarak TFF 1. Lig ekibi Akhisarspor'u çalıştıran Vural, 576 maçla Süper Lig'de en çok maça çıkan 3. teknik direktör durumunda.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]