Yeteneği sayesinde ölümden döndü

Sakarya'da yaşayan ve 4 kez Wushu Dünya Şampiyonu olan 19 yaşındaki Elif Akyüz, karşı komşusu tarafından uğradığı bıçaklı saldırıda yeteneği sayesinde ölümden döndü. Olayı anlatan genç sporcu,"Eğer saldırıya uğrayan kişi benim gibi biri olmasaydı, şu an hayatta olmayabilirdi." dedi.
 
Adapazarı'nda yaşayan ve Uzakdoğu sporu olan Wushu'da 4 kez Dünya Şampiyonu olan Elif Akyüz, Wushu'da yine kendisi gibi Avrupa ve Dünya şampiyonlukları bulunan kardeşleri ve kuzenlerinin yanında karşı komşusunun bıçaklı saldırısına uğradı.Bir hafta önce 8 yaşındaki kardeşi Ayşe Sude Akyüz ve kuzenleri Dursun Ali, Hilal Feyza Çapoğlu ile birlikte idmandan çıkan Elif Akyüz, Serdivan İlçesi Çark Caddesi'ndeki evlerine geldi.
 
Aynı gün evlerinin kapısından ayakkabıları çalınan Elif Akyüz, kapıda kuzenlerini ve kardeşine "Ayakkabılarınızı içeriye alın, çalınıyor" şeklinde uyarıda bulundu.Karşı dairede yaşayan A.K isimli kadın ise bu sözler üzerine kapıyı açarak 'Bana hırsız mı demek istiyorsun?' diyerek genç kıza iddiaya göre ekmek bıçağıyla saldırdı. Şampiyon sporcu ise olay anında uyguladığı savunma tekniğiyle bıçak darbelerinden sıyrıldı.
 
Meydana gelen olayda kendisini savunduğunu söyleyen Elif Akyüz, "Kuzenlerim ve kardeşimle 21.30 sıraları antremandan çıkmıştık. Ayakkabımız o sabah kapının önünden çalınmıştı. Ben de 'Ayakkabılarınızı içeriye alın kapı önünden çalınıyor" diye uyarıda bulundum. Yan komşumuz dışarıya çıktı, "Sen bana bir baksana. Sen bana hırsız mı demek istiyorsun? dedi. Daha sonra da haraket edip içerden aldığı ekmek bıçağıyla üzerime koştu. Ben de kendimi savundum" dedi. 
 
Savunma tekniğini bildiği için hayatta kaldığını söyleyen şampiyon sporcu, "Kendisinin elini ittim, daha sonra kendisini de ittim. İkinci kez saldırdığında kuzenim beni içeriye çekti ve kapıyı kapattık. Bunun üzerine polisi aradık. Karakola gittik, ifade verdik. Eve girmeye çalıştı ben ittiğim için giremedi. Orada ben değil de farklı biri olsaydı kesinlikle bıçaklanırdı. Saldırgan bir şekilde geliyordu ve spor bilen birisi olmasaydım, kendimi savunmayı bilmeseydim belkide şuanda yaşamıyordum" diye konuştu.
Elif Akyüz'ün Wushu'da dört Dünya şampiyonluğu, bir Avrupa şampiyonluğu bulunurken yanında olan kardeşi 8 yaşındaki Ayşe Sude Akyüz'ün Wushu'da Avrupa şampiyonluğu, kuzenleri Dursun Ali ile Hilal Çapoğlu'nun ise Wushu'da Avrupa ve Dünya şampiyonlukları bulunuyor.
 

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]