Yerli Otoya Kocaeli'nden destek

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen İDEV Fuarı tanıtım toplantısında konuşan Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ yerli oto üretim üssünün Sakarya olmasının çok isabetli bir seçim olacağına dikkat çekerek yatırım kararına destek verdiklerini açıkladı.

 
Başkan Özdağ, “Değerler olduğu yerde kıymetlidir. Yerli Oto üretimi konusunda Sakarya konumu ve potansiyeli itibariyle doğru bir bölgedir. Yerli oto konusunda Sakarya’nın üretim üssü olmasını destekliyoruz. Yerli oto konusunda Ar-Ge merkezi olarak Kocaeli, Test Merkezi olarak Bursa belirlenmiştir. Bu konuda Sakarya gibi özel bir ilin değerlendirilmesinde fayda vardır. Yerli Oto konusunda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Mahmut Kösemusul’un önderliğinde yıllardır devam eden çalışmaların bu şekilde olumlu sonuçlanması bölgemiz adına sevindirici bir olaydır. Hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise verilen destekten dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, Başkan Özdağ’a teşekkür etti. Kösemusul, “Bundan yaklaşık 6 yıl önce başlattığımız Sakarya Vites Yükseltiyor sloganlı otomotiv üssü Sakarya çalışmalarımız meyvesini veriyor. Bu bizleri çok mutlu etti. Bizler birleşerek büyümeliyiz. Cumhurbaşkanı’mızın daha önce de açıkladığı üzere Sakarya Karasu bölgesi Otomotiv Üretim Üssü olarak belirlenmiş ve Bakanlar Kurulu’ndan çıkarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmıştır. Hatta Cumhurbaşkanımız bu müjdeyi de Sakarya’mızda vermiştir. Çalışmalar hızla sürüyor. Yerli oto üretimi şu anda Sakarya’nın elinde. Yıllardır devam eden lobi çalışmalarımızın, çalıştaylarımızın neticesinde otomotivde işaret edilen bir bölge olduk. Türk Traktör, Koç Holding ilimizdeki bu potansiyeli görüp yatırımlarını buna göre ilimizde değerlendirdi. Toyota gerçeğimiz ve işçiliğimizin kalitesi, 100 yıllık otomotiv üretim öykümüz tüm çalışmalarımızın temelini de oluşturmuştur. Sakarya Üniversitemiz bu anlamda önemli destekler vermiştir. Biz var olan potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirmeye gayret ettik ve meyvelerini almaya başlayacağız. Sakarya kısa sürede Türkiye’mizin parlayan yıldızı olacaktır” diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]