Yenikent yolunu kapattılar

Adapazarı'nda belediyenin kaçak binalara yönelik yıkım çalışması sürerken, Evren Mahallesi'nde kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı bulunan 3 katlı bir binanın yıkımına gelen belediye ekiplerine mahalleli saldırdı. Yolu traktörlerle trafiğe kapatan mahalleli belediyenin araçlarını taşlarken, çıkan arbedede de bir polis memuru yaralandı.

Adapazarı Belediyesi sorumluluk alanında bulunan kaçak olduğu belirlenen binalar için yıkım kararı aldı. Bir süre önce Çökekler Mahallesi'nde bulunan 4 kaçak binanın yıkımı sonrasında bugün de ekipler Evren Mahallesi'nde bulunan 3 katlı binanın yıkımı için bölgeye geldi. Ancak bina sahibi ve mahalle sakinleri olmak üzere yaklaşık 300 kişi yıkıma tepki gösterdi. Mahalleli daha sonra kendi binalarının da yıkılacağını söyleyerek mahallenin tüm girişlerini traktör ve araçlarla trafiğe kapattı. Öfkeli mahalleli, zabıta araçlarına taş atarak camlarını kırarken, olaya müdahale etmek isteyen polislere de saldırdı. Yaşanan arbede sırasında bir polis memuru bacağından yaralandı. Adapazarı ile Yenikent arasındaki duble yolu traktörlerle ulaşıma kapatan mahalle halkı "Vali Buraya" diye bağırarak Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un gelmesini istedi. Mahallelinin tüm tepkisine rağmen polisin önlemlerinin ardındın yıkım yapıldı.
Evrenköy Mahallesinde sabah saatlerinde başlayan olay, polisin Karaman Kavşağını kapatan gruba müdahelesi ile sonlandı.

Evrenköy Mahallesinde sabah saatlerinde imara aykırı olduğu gerekçesi ile yıkılacak olan konut sahipleri ile yıkım ekipleri arasında gerginlik yaşanmıştı. 9 konutun yıkılması için ekipler Evrenköy Mahallesinde, evi yıkılacak olan vatandaşlarla karşı karşıya geldi. Olayın büyümesi üzerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri ile karşı karşıya kalan vatandaşlar daha sonra Evrenköy Mahalesi ve Karaman Kavşağına araçları çekerek kapattı.

İmara aykırı olmasına rağmen, bugüne kadar kendilerinden vergi alındığını, su ve elektrik parası ödediklerini söyleyen vatandaşlar, Valiyi, Büyükşehir Başkanını ve Adapazarı Belediye Başkanını çağırdı. Bu arada emniyet yetkilileri vatandaşı ikna etmeye çalıştı. Ancak tüm ikna çalışmaları sonuçsuz kaldı. Adapazarı Belediye Başkanı Erol Aydın’ın gelip vatandaşı ikna etme çalışmasıda sonuçsuz kaldı.

Gerginliğin artması üzerine Polis ekipleri gruba dağılması ve yolu açması için çağrıda bulundu. Yapılan çağrılar cevapsız kalınca, TOMA ve Çevik Kuvvet gruba müdahele etti. Vatandaşlar sopalar ve taşlarla TOMA’lara saldırdı, gaz bombası attı. Edinilen bilgilere göre aralarında polislerin de olduğu 10 yakın kişi yaralandı.

Kaynak: Yenihaber
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]