Yeni stadyuma yeni duble yollar geliyor

Yeni Sakaryaspor Stadyumu’na bağlantıyı sağlayacak duble yol çalışmalarında 2. etabı başlattıklarını açıklayan Haydar Akbulut, “Bin 300 metre olan ve iki duble yoldan oluşan arterlerde kazı ve dolgu işlemleri devam ediyor. Ardından asfalt ve kaldırımları inşa edeceğiz. Toplam 4 milyonluk ve 25 metre genişliğe sahip olacak yeni arterler, bisiklet yolları ile birlikte kısa süre içerisinde tamamlanacak. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Başkanı Haydar Akbulut, Sakaryaspor’un maçlarını oynadığı yeni stadyuma bağlantıyı sağlayacak yeni duble yollar da çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Daha önce yaklaşık 1 kilometre uzunluğa sahip arteri hizmete aldıklarını söyleyen Akbulut, yeni projeyle toplam uzunluğu bin 300 metre olan ve iki duble yoldan oluşan 2. etapta çalışmaların başladığını söyledi.

Stadyuma yeni duble yollar

Akbulut, “12 yeni ulaşım projelerinin içerisinde Yeni Stadyum Bağlantı Yolları da yer alıyordu. 2017 yılında yaklaşık 1 kilometrelik uzunluğa sahip 1. Etabı duble yol haliyle vatandaşlarımızın kullanımına sunmuştuk. Şimdi ise toplam uzunluğu bin 300 metre olan ve iki duble yoldan oluşan 2. etap için çalışmalarımızı başlattık. Kazı ve dolgu işlemleri devam ediyor. Kazı, dolgu ve altyapı imalatlarımız tamamlandığında asfalt ve kaldırımlarını inşa edeceğiz. Toplam 4 milyonluk ve 25 metre genişliğe sahip olacak yeni duble yollar bisiklet yolları ile birlikte kısa süre içerisinde tamamlanacak. Hayırlı olsun” dedi.

Ulaşımlar daha rahat olacak

Akbulut açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Yeni Sakaryaspor Stadyumu’nun bölgeye kazandırılmasının ardından orada bir yol talebi ortaya çıkmıştı. Ayrıca bölgedeki konut sayısı da her geçen gün artıyor. Bu konuda adımlarımızı ivedilikle atıyoruz. İlk olarak 1 kilometre uzunluğa sahip duble yolu tamamlamıştık. Şimdi ise toplam uzunluğu bin 300 metre olan iki duble yolu daha hayata geçirerek vatandaşlarımıza daha rahat ve güvenli ulaşım imkanı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]