Yeni Genelge Yayınlandı Bazı Yasaklar Kalktı; Peki Turizm Ne Durumda ?

Pandemi kendine bir yol açmaya çalışan Türk turizm sektörünün canını çok yaktı. Doluluk oranı neredeyse yarının altında olan çoğu otel ve havayolları zor günler geçirmekte.

Ama pandemiden çok fazla olmasa da kazançlı çıkan sektörler de oldu. Özellikle karavanlara insanlar çok fazla yoğunlaştı. Bunun yanında kamp alanları, çadırlar ve airbnb evlerine ilgi çok fazlalaştı. En önemli sebeplerinden birisi de bir otele gidip çok fazla temasta bulunmak yerine, doğanın içinde sadece yakınlarınla eğlenmek geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın 1 Mart itibarı ile başlattığı normalleşme süreci sonrası herkes tatil planları yapmaya başladı.

Kültür ve Turizm bakanı Mehmet Ersoy; 2019 rakamlarını 2021 yılında yakalama şansımız yok ama 23,3 milyar doları geçeceğimizi düşünüyoruz, açıklamalarını yapmıştı. Kalkan bazı yasaklardan sonra nisan ayının yaklaşmasıyla birçok otel sahibi heyecanlanmaya başladı.

Hem pandemi dolayısıyla hem de maddi sebepler dolayısıyla Türkiye'nin ne kadar güzel bir ülke olduğunu keşfetmeye karar verenler için; karavan alanları, çadır alanları, trekking ve yürüyüş turları gibi aktiviteler ön plana çıkabileceği tahmin ediliyor.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]