Yeni bulvar 4 mahalleyi birbirine bağlayacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehir merkezine kazandırılacak 4 kilometrelik yeni bulvarın Küpçüler, Tepekum, Yağcılar ve Tuzla Mahallelerini birbirine bağlayacağını söyledi.

Projenin 1. etabında kamulaştırma sürecinin devam ettiğini, çalışmayı hızlandırmak adına 2. etap zemin çalışmaları ve dolgu işlemlerinin başlatıldığını açıklayan Toçoğlu; "Yeni bulvar Küpçüler, Tepekum, Yağcılar ve Tuzla Mahallelerini birbirine bağlayacak. Yol medeniyettir düsturuyla şehrin birçok noktasına kazandırdığımız yeni bulvar projelerine bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah yeni bulvar projesinde de başlattığımız çalışmaları daha da hızlandırarak yeni arteri şehrimize kazandıracağız. Proje şehrin doğu hattına cazibe kazandıracak olmasının yanında, şehircilik açısından da büyük beğeni toplayacak” diye konuştu.

2. etapta çalışmalar başladı

Başkan Zeki Toçoğlu, “Yeni bulvar projesinin ilk etabında kamulaştırma süreci devam ediyor. Aynı zamanda hukuksal işlemlerin de devam etmesi sebebi ile 2. etap olan Ankara Caddesi-Kuyudibi hattında çalışmalarımızı başlattık. Şuanda zemin çalışmaları ve dolgu işlemleri sürdürülüyor. Etaplar halinde hayata geçirilecek çalışma kapsamında arterde kavşaklar, yaya ve bisiklet yolları, ışıklandırma ve çevre düzenlemeleri gerçekleştirilecek. Yeni bulvarı da orta refüjlü ve çift şerit olarak projelendirdik” dedi.

Ulaşıma bulvar rahatlığı

Ulaşım Master Planı verileri doğrultusunda şehrin ulaşımına dönük yerinde adımları atmaya devam edeceklerini ifade eden Toçoğlu, “Trafik akışını daha da rahatlatmak adına bulvar çalışmaları büyük öneme sahip. Hazırladığımız Ulaşım Master Planı da bu arterlerin oluşturulmasına yönelik yol haritamız işlevini görüyor. Daha önce şehir içi trafik akışını daha da rahatlatmak için Medeniyet Bulvarı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı, Erenler 1063 Nolu Cadde, Korucuk Duble Yolu, Yavuz Selim ve Murat Soğancıoğlu Caddelerini ve daha birçok bulvar projesini hemşerilerimiz kullanımına sunmuş, trafik geçişlerini daha da rahatlatmıştık. İnşallah 4 kilometrelik yeni bulvar da bu manada şehrimiz ulaşımı adına kilit bir rol üstlenecek” ifadelerini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]