Veysel Eroğlu Sakarya'da

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret etti. Eroğlu, “Sakarya’mıza 80 milyonluk 21 müjde ile geldik. Sakarya sanayi ve ticaret ile anılıyor ama bundan sonra inşallah tabiat ve turizm ile de anılacak” dedi.

80 milyon lira tutarındaki 21 adet yatırım müjdesi ve DSİ tarafından inşa edilecek 218 milyon TL’lik 26 Tesisin toplu temel atma töreni için Sakarya’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, program kapsamında ilk olarak Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret etti.
Sakarya Valiliği ziyaretinde, Sakarya’ya müjdeyle geldiklerini söyleyen Bakan Eroğlu, “Bizde Sakarya’nın ayrı bir yeri var. Gerçekten bu bakımdan her gelişte bir müjde getiriyoruz. Sadece temel atma açılış merasimi değil. 80 milyonluk 21 müjde ile geldik. Hükümetimiz Sakarya’ya çok büyük önem veriyor, 14 yılda 16 milyar TL’lik yatırım yapıldı. Şimdi burada Sapanca var su sıkıntısı yok ama gelecekte herhangi bir risk altında olmamak açısından biz bütün şehirlerimize bir tane yedek kaynak inşa ediyoruz. Bunlardan en önemlisi Ballıkaya Barajı. Bu barajın inşaatı süratle ilerliyor. İnşallah buradaki 2071 yılına kadar olan ihtiyacı, kurak dönemlerde dahil karşılamak için bir projemiz var” diye konuştu.

“Sakarya’yı fidan ve süs bitkileri üretim, ihracat üssü haline getireceğiz”
Bakan Eroğlu, “Türkiye’de ilk defa fidan ve süs bitkileri borsasını burada kurduk. Siz Sakarya fidan üretici birliğine teslim ettik. İlk defa ihracata başlandı, bu çok sevindirici. Türkiye ithal ediyordu fidanları, süs bitkilerini ama inşallah biz Sakarya’yı fidan ve süs bitkileri üretim ve ihracat üssü haline getirmeye kararlıyız” şeklinde konuştu.

“Sakarya tabiat ve turizm ile de anılacak”
Bakan Eroğlu, “Şimdi yeni bir proje başlattık Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 5 bin mahalleye, 5 bin gelir getirici özellikle orman kuruyoruz. Akyazı, Pamukova, Geyve, Taraklı’da, Karasu’da pek çok yerde ceviz ve badem ormanları kurduk ve bunları vatandaşlara, ormanlık alanlara dikiyoruz. 3 yıl bakımı bize ait, o mahallede yaşayan hane sayısına bölerek herkesin huzurunda kura çekerek bunu vatandaşlara dağıtıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımıza bugün 3 bin 400 adet fidan dağıtacağız. Burasının İstanbul’a yakın olması nedeniyle bizde doğa turizmi mastır planı hazırladık. Hakikaten burada çok güzellikler var. Sakarya sanayi ve ticaret ile anılıyor ama bundan sonra inşallah tabiat ve turizm ile de anılacak” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Bakan Eroğlu, fidan dikmek için Yunus Emre Kız Kur’an Kursu’na gitti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette AK Parti MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ilçe belediye başkanları ve bakanlık bürokratları yer aldı. Bakan Eroğlu’nu Sakarya’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “Şehrimize bir kez daha hoşgeldiniz. Milletvekillerimiz, ilçe belediye başkanlarımız burada. Hizmetleri yakından takip ediyoruz. Bugün de önemli yatırımlar için buradasınız. Hem temel atacak hem de müjde vereceksiniz. Tüm yatırımların şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Sakarya çiçek gibi olacak”

Ziyarette konuşan Bakan Eroğlu, “Çok sevdiğim Sakarya’da sizlerle bir kez daha kucaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halk oylamasında yüzde 68’le yeni sisteme büyük bir destek verdiniz. Marmara Bölgesi’nde birinci oldunuz. Biz de buraya Ramazan’ın bereketi ile geldik. Temel atma merasimimiz, sertifika ve fidan dağıtımlarımız olacak. İstanbuldere’yi ıslah edeceğiz. Bunun müjdesini vereyim. Sakaryamızı çiçek gibi yapacağız. Burada tabiat turizmi sektörü açıyoruz. Planlar hazır. Kuzuluk tabiat parkının alanını genişleteceğiz. Bunun planlamasını imzaladım. Sakarya’ya boş gelmedik. İstanbuldere’yle birlikte 22 müjde oldu. Bu yıl Sakarya için kesenin ağzını sonuna kadar açtık” diye konuştu.

“Sakarya için kesenin ağzını açtık”

Bakan Eroğlu sözlerini devamında, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu çok çalışkan bir isim. Altyapı hizmetleri muhteşem. Sakarya nehri boşa akmasın diye bir ilke imza attı. Bu şevk ve heyecanı yüreğimizde hissettik. Sakarya gelişiyor, üretiyor. Geçtiğimiz ay Türkiye’de ihracat artışının 4’te 1’ine imza attı. Sakarya, sanayi ve ziraat merkezi. Biz de ormanı kırsal kalkınma alanı yapacağız. Orman ve süs bitkiciliğinin merkezi olması için yatırımlar yapıyoruz. Daha çok talepler var. Talepler doğrultusunda adımlar atacağız. Bu yıl Sakarya için kesenin ağzını sonuna kadar açtık. Sakaryamızı birlikte çok daha ileriye taşıyacağız. Bu vesileyle tüm Sakaryalıların Ramazan ayını tebrik ediyor; hayırlı Ramazanlar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Şırnak’ta helikopter kazası sonrası şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın Sakarya’da yaşayan annesinin evini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Bakan Veysel Eroğlu ve Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, beraberinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Milletvekilleri Şaban Dişli, Ali İhsan Yavuz, Ayhan Sefer Üstün ve diğer yetkililer ile birlikte şehit Aydın’ın Serdivan ilçesi Yazlık Mahallesinde anne evine gerçekleştirdikleri taziye ziyaretinde şehidin yakınları tarafından karşılandılar. Bakan Eroğlu, anne Hamide Çoban, şehidin yakınları ve kardeşlerine başsağlığı diledi. Daha sonra evde hatip tarafından dua yapıldı.

Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopterin, kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak düştüğü kazada 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın şehit olmuştu.
 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2071 yılında inşallah Türkiye küresel bir güç olacak. Türkiye'nin önünü kesmek isteyen bazı devletler, biliyorsunuz 15 Temmuz'da tarihimizin en alçak, en hain FETÖ darbe girişiminde bulundular ama Sakarya darbeye karşı dimdik ayakta durdu. Hepinize gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Demokrasi Meydanında 218 milyon liralık 26 tesisin temel atma töreninde konuşan Eroğlu, herkesin ramazan ayının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını getirdiğini belirten Eroğlu, Sakarya'ya hizmet etmeye gayret ettiklerini söyledi.

Eroğlu, 26 tane dev tesisin temelini atacaklarını belirterek, "8 tanesi baraj ve gölet, 6 sulama tesisi, 11 taneden fazla dere ıslahı. Dolayısıyla, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün 25 yatırımı var. Bir de Orman Genel Müdürlüğünün paketi var, sizlere sunacağız. Bütün bunlar başta Sakarya'mız olmak üzere bütün milletimize Halil İbrahim bereketi getirsin." diye konuştu.

Sakarya'ya 80 milyon liralık 21 müjdeyle geldiğini dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Daha önce geldiklerimde de müjdeler vermiştik. 51 müjdeye ilave olarak 21 müjde, toplam 72 müjde vermişiz. Daha önce verdiğimiz 51 müjdenin 40 tanesini kısa zamanda tamamladık, geri kalan 11 tanesinin inşaatları devam ediyor. İnşallah bugün temel atacağımız tesislerle Allah'ın izniyle Sakaryalılar, şu sözü veriyorum, 2017, 2018 ve 2019 yılları Cumhurbaşkanımızın talimatı Sakarya'da yatırımlarda hamle yılları olacak, hayırlı, bereketli olsun."

Eroğlu, hükümetin Sakarya'ya önem verdiğini ifade ederek, "Hükümetimiz Sakarya'ya 14 yılda 16 milyar lira yatırım yapmış. Sakarya adeta bizden önceki hükümetler döneminde unutulmuş bir ildi. Sakarya'yı ilk defa AK Parti hükümetleri hatırladı, bunu özellikle vurguluyorum. Muhteşem tesisler yapılmaya başlandı, yapılıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 büyük hedef gösterdiğini, bunlardan birisinin cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı 2023'te Türkiye'yi en büyük 10 ekonomi arasına taşımak olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Bunun için Cumhurbaşkanımız ne diyor, 'hedef 2023.' Türkiye hazır, Sakarya hazır." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, gençlerin, şanlı bayrağı 2053 yılında daha da zirveye taşıyacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Hazır mısınız gençler? 2071 yılında inşallah Türkiye küresel bir güç olacak. Türkiye'nin önünü kesmek isteyen bazı devletler, biliyorsunuz 15 Temmuz'da tarihimizin en alçak, en hain FETÖ darbe girişiminde bulundular ama Sakarya darbeye karşı dimdik ayakta durdu. Hepinize gönülden teşekkür ediyorum. Bu alçak, milletimizi, ülkemizi işgal ettirmek isteyen FETÖ darbe girişimi, milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın cesaretiyle püskürtüldü. İnşallah şimdi kahraman ordumuz, emniyet teşkilatımız, jandarmamız PKK'ya dağları dar ediyor. En son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadele sürecektir."

Eroğlu, konuşmaların ardından 218 milyon liralık 26 tesisin açılışını yaptı, 15 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 18 aileye de Orköy sertifikasını vererek, Demokrasi Meydanında vatandaşlarla iftar açtı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]