Vali Nayir Toyota Boshoku fabrikasını gezdi

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Arifiye ilçesindeki 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Toyota Boshoku fabrikasında incelemelerde bulundu.

Toyota Boshoku Türkiye Başkanı Yoshiyuki Kato, Kıdemli Genel Müdür Hakan Konak, Genel Müdürler Utku Tekgül, İbrahim Sönmez, Gökhan Peker ve Kıdemli Koordinatör Kazuhiro Fujita tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, ilk olarak idari binada brifing aldı.

“Yalnızca Üretim Faaliyetlerine Değil Eğitime de Önem Veriyoruz”

Vali Nayir'i ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Kıdemli Genel Müdür Hakan Konak, tüm dünyada yaklaşık 100 fabrikası ile yıllık yaklaşık 6 milyar dolarlık cirosu olan şirketlerinin koltuk seti, kapı içi paneli, ön konsol komponentleri, hava filtresi ve koltuk kılıfı üretimlerini ülkemizde Sakarya Merkez, Sakarya Metal ve Düzce olmak üzere 3 üretim tesisinde gerçekleştirdiğini belirterek, Toyota dışında başka araba markaları için de üretim yaptıklarını, başta koltuk olmak üzere otomotiv iç döşeme parçalarının üretildiği fabrikanın Toyota Boshoku Türkiye Grubunun ana fabrikası konumunda bulunduğunu, 2002’de faaliyete başlayan fabrikanın, ürün çeşitliliği, uzun yıllara varan tecrübesi, teknik altyapısıyla sektörün ve Sakarya’nın önde gelen üretim tesislerinden biri olduğunu, 77 saniyede bir set koltuk ile bir set kapı panosu üretildiğini, bin 200 çalışanları bulunan Sakarya’daki 2 fabrikalarında bir işçinin elinden mesai saati boyunca yaklaşık 450 koltuk geçtiğini, üretim faaliyetlerinin yanı sıra çalışanlarına yönelik kültürel ve eğitsel seminerlere çok önem verdiklerini, bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yapılan proje kapsamında simülasyon koltukları okullara götürerek çocuklara emniyet kemeri ve arka koltukta yapılması gerekenler konularında da eğitimler verdiklerini söyledi.

“Bu Ziyaretler Bizi de Mutlu Ediyor” 

Burada verilen brifing sonrası üretim tesislerini gezerek çalışanlara kolaylıklar dileyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, her hafta Cuma günleri gerçekleştirdikleri firma ziyaretlerinin kendileri açısından da önemli olduğunu belirterek, “Ortak özelliği üretim olan, istihdam olan, katma değer olan, varsa ihracat veya döviz girdisi olan firmalarımızı ziyaret ederek onları tanımaya çalışıyoruz, destek olmamız gereken konularda görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz. Şehrimizde bin 500’ün üzerinde sanayi tesisimiz var, ancak hepsini gezmek mümkün değil, genellikle her hafta farklı bir sektörden firmamızı ziyaret etmeye gayret gösteriyoruz. Sizler gibi üretim yapan firmalarımızın heyecan verici, şevk verici, ümit verici yönleri var, bizler de bundan istifade etmeye çalışıyoruz. Bu seviyeye gelmiş firmalarımızın mutlaka çok güzel olan hikâyelerini dinlemek istiyoruz. Bu ziyaretlerin bizlere yansıyan olumlu yönleri de çok fazla diyebilirim. Özellikle fabrikanızda gerek Sakaryalıların gerek Sakarya’da yaşayan kişilerin üretim sürecine katkı sağladıklarını görmek insanımızın becerisi olarak iyi bir noktaya geldiğimizi gösteriyor, bu da bizi mutlu ediyor” dedi.

“Firmalarımız Sakarya Adına Övünç Kaynağıdır”

Firma yetkilileri ile bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, dünya nazarında kendisini ispatlamış Toyota Boshoku gibi firmalarımızın Sakarya adına övünç kaynaklarından birisi olduğunu ifade ederek misafirperverlikleri için de teşekkür etti.
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]