Vali Coş, "14 firmaya 'usulsüz beton' cezası verildi"

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı vesilesiyle bir toplantı düzenledi.

Gerçekleşen toplantıya Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başta olmak üzere İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babaadağı ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Vali Coş yaptığı selamlama konuşmasında, “Sizlerin ve burada olmayan gazeteci arkadaşlarımızın çalışan gazeteciler gününü tebrik ediyorum. Hep birlikte nice mutlu bayramlara, günlere ulaşmayı diliyorum. Basın vatandaşımızın bilgi edinme hakkının temin edilmesinde en önemli bir araçtır. Bir yılı daha beraber geçirdik. Devletimizin bize verdiği görevleri en verimli kullanmak süretiyle özen gösterdik. Denetime, ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmesine önem veren yönetim anlayışını ön plana çıkarmaya çalıştık. Amacımız üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmektir” dedi.

Geçen yıl 14 firmaya idari işlem uygulandı

Sakarya’da geçen yıl yapılan denetlemelerde betonunda değerleri düşük olan 14 firmaya ceza-i işlem uyguladığını vurgulayan Vali Coş, “Her alanda yapılması gerekenleri yapıyoruz. Mesela ilimiz için önem taşıyan bina, inşaat kalitesi çok önem taşıyan hazır beton kontrolü de dahil olmak üzere ki bu firmaları sıklıkla denetleniyor bu konuda yetersizliklerinde ortadan kaldırılmasını da özen gösterdik. Geçen yıl yaptığımız pek çok denetimlerin arasında 14 firmanın betonunda yapılan testlerde problem olduğu, olması gereken değerlerin altında olduğunu tespit edip gerekli yasal işlemleri gerçekleştirdik. Gıda denetiminden, umumi açık yerlerin denetimine kadar, eğitim ve öğretim kurumlarından, sağlık kurumlarının denetlemelerine kadar, tüketici hakem heyetlerine ulaşan ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmesine kadar her alanda denetimle görevli olan arkadaşlarımızın görevlerini adil ve tarafsız şekilde gerçekleştirmesi için destek olduk. 2016 yılında da hizmet çıtamızı daha yükseğe ulaştırmak için bütün mesai arkadaşlarımızla çalışacağız. Vatandaşımıza hizmet etmeye çalışacağız” diye konuştu.

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü kuruldu

Uyuşturucu ile mücadele yeni bir birim olan Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü’nün kurulumunun tamamlandığını ve hizmete başladığını da söyleyen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, “Uyuşturucu ile mücadelede etkin tedbirlerimiz devam ediyor. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde ilimizdeki uyuşturucu ile mücadele konusunda il Emniyet Müdürlüğümüzde bu faaliyetler Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğünün denetiminde yapılıyordu. Bu konunun önemine binaen Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü şeklinde ihtas edildi. Bu polis görev ve sorumluluk alanındaki uyuşturucu alanındaki hizmetlerini özel bir şube müdürlüğü bünyesinde daha etkin bir şekilde yürütülmesi konusunda gerekli çalışmayı başlattık. Kuruluşunu gerçekleştirdik. Personel ve araç gerecini tahsis ettik. Çalışmalarımız devam ediyor. Jandarma da aynı şekilde bizim hatta uyuşturucu ile mücadelede amacımız sadece uyuşturucu ile mücadele değil, genel hizmette görevli polis ve Jandarma ekipleri uyuşturucu konusunda görevli ve yetkili olması, dikkatli olması gerekiyor. Bunun eğitim boyutu da var. Her eğitim kurumunda üniversitelere kadar bilinçlendirme devam ediyor. Bağımlı olanlar içinde SEAH içinde AMATEM kurduk ve gerekli tedavi hizmetini de vermekteyiz. Sayıda olumlu yönde azalma var.  Vu konuda 7/24 mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı vesilesiyle gazetecilerle bir araya gelen Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya'da düzenlenen "4 Büyükler Salon Turnuvası" hakkında açıklamalarda bulundu.

Vali Avni Coş, Acun Ilıcalı tarafından Sakarya'da düzenlenen "4 Büyükler Salon Turnuvası" ile ilgili 'iptal edilecek' iddialarına açıklık getirdi. Vali Coş, "Kapasitenin üstünde bir talep olunca ister istemez bir izdiham oluyor. Benzeri durumlar heryerde oluyor. bunu da normal karşılamak gerekiyor. Bu Sakaryalıların bir olumsuzluğu olarak değil, Sakaryalıların spora, sporcuya, misafire duyduğu ilgi ve destek olarak değerlendirmek lazım. Orada kırıcı, dökücü, görevlileri zor duruma düşüren davranışlardan kaçınmak lazım."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ise konuyla ilgili, "Herhangi bir problem yok. Sadece çok yoğun bir katılım var. Salonumuzun kapasitesi 5 bin. Emniyet müdürlüğümüzle birlikte konuyu takip ediyoruz. Herhangi bir iptal söz konusu değil" şeklinde bir açıklama yaptı.

İşte o açıklamalar:
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]