Vali Avni Coş'tan "kesin" tavır!

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, tüm okullara gönderdiği yazılı talimat ile yılların sorununa parmak bastı. Okullarda kayıt parası alınmayacağı gibi, özel sınıfta oluşturulamayacak.

Vali Coş imzası ile okullara gönderilen yazılı talimatta, öğrenci velilerinden ‘kayıt parası’ adı altında para alınması kesinlikle yasaklandı. Ayrıca öğrenci velileri ile okul aile birliklerinin kayıt öncesi bir araya gelmemelerinin de sağlanması istendi.

Özel sınıf

Vali Coş, ilimizdeki tüm okullara gönderdiği yazılı talimatıyla okullarda belli öğrencilerin, belli sınıflarda toplanmasını sağlayan ‘seçilmiş özel sınıf’ uygulamasına da son verilmesini istedi.

Kura çekilecek

Vali Coş, okullardaki sınıfların velilerin de katılacağı bir toplantıda çekilecek kura ile oluşmasını da istedi.

Güvenlik


Valilik tarafından okullara gönderilen ayrı bir yazı ile de öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitimlerini sürdürmeleri amacıyla okullar ile çevrelerinde alınması gereken önlemlerde bildirildi. Okulların özellikle ilk sınıflarına öğrenci alımlarında oluşturulan ‘özel öğretmene, özel sınıf’ uygulaması bu yıl olmayacak. Tüm okullarda yeni öğrencilerin sınıfları çekilecek kura ile belli olacak.

Kaynak: Yenigün
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]