Vahşice öldürülen anne ve bebekleri uğurlandı

Vahşice öldürülen 20 yaşındaki 9 aylık hamile olan kadın ve 10 aylık bebeği son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynarca ilçesi Birlik Mahallesi'nde 9 aylık hamile Emani Al-Rahmun (20) ve 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun, Birol K. ve Cemal B. isimli şahıslar tarafından kaçırıldıktan sonra tecavüz edilmiş, ardından başına taşla vurularak öldürülmüştü. Hamile kadın ve 10 aylık bebeğinin cansız bedeni, İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından dün gece Sakarya’ya getirilmişti. Genç kadın ve 10 aylık bebeği için Adapazarı Orhan Camii’nde öğle namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in kıldırdığı cenaze namazı öncesi ve sonrası yüzlerce vatandaş idam sloganı attı. Genç kadının eşi Halid Al-Rahmun ve yakınları ayakta durmakta zorluk çekti.

Cenaze törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, belediye başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez:

''Biz sadece buradaki anne ve bebeğe değil, tarih boyunca mazlumların gördüğü vahşetlere şahit olduk. Ben önce baba olarak sonra Diyanet İşleri Başkanı olarak buradayım. Bir babanın duygusallığı ne diyorsa biz onu diyoruz. Bize ne oldu ki biz merhametimize sığınan bebeğin katili olduk. Buradan bütün insanlığa sesleniyorum. Cenazesini kıldığımız 20 yaşındaki anne ve 10 aylık bebek mi mülteci yoksa bizim merhametimiz mi mülteci? Mazluma umut olmuş bu vatana mı sığamadı bu mazlumlar? Ensara muhacir olmuş tüm kardeşlerimize sesleniyorum. Aziz kardeşlerim, hiçbirimiz siyasi pencereden bakmayalım. Hepimiz vicdan penceresinden bakalım. Vicdan bizi birleştirmezse herşey bizi ayırır, parçalar. Biz tarih boyunca zalimden korkmamış, zalimin karşısında durmuş ama mazlumun ahından korkmuş bir milletiz. Sakaryamız mazluma kucak açmış mübarek bir beldedir. Allah bir daha bizi böyle bir vahşetle karşılaştırmasın. Ebediyete uğurladığımız evlatlarımıza, annemize Allah cennetinde yer ayırsın. Cenab-ı Hakk ailesine sabırlar versin''

Cenaze namazı sonrasında hamile anne ve bebeğinin cansız bedenleri toprağa verilmek üzere Suriye'nin İdlib kentine gönderildi.

9 aylık hamile Emani Al-Rahmun (20) ve 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun’un cenazeleri, cenaze namazından sonra Suriye’nin İdlip kentine götürülmek üzere İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanına gönderildi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]