Uzun Cevdet'in 4 yakını hakim karşısına çıktı

 Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün ikinci adamı olarak illegal alanların sorumlusu olduğu belirtilen Cevdet Türkyolu'nun 4 yakınının yargılanmasına devam edildi. 

Sakarya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmaya, ilk celsede adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verilen tutuksuz sanıklar Kemal ve Vildan E. ile avukatları ve yakınları katıldı. 

İki celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti. 

Söz verilen sanıklar, gelen belgelerden aleyhte olan hususları kabul etmediklerini belirterek, mal varlığı ve banka hesapları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını istedi. 

Sanık avukatları da müvekkillerinin mal varlığı ve banka hesapları üzerindeki tedbirlerin kaldırılması talebinde bulundu.

Sanık Vildan E.'nin PTT hesabı üzerinde bulunan tedbirin kaldırılmasına, diğer hesap ve mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılması talebinin reddine, firari Emre ve Enes E. hakkındaki yakalama kararının devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 27 Eylül'e erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Sakarya 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 17 sayfalık iddianamede, FETÖ/PDY'nin ikinci adamı olarak illegal alanların sorumlusu olduğu iddia edilen Cevdet Türkyolu'nun kız kardeşi Vildan ve eniştesi Kemal ile ABD'de bulunan firari yeğenleri Emre ve Enes E. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

İddianamede, sanıkların adresinde yapılan aramada ajanda içerisine el yazısı ile yazılmış notların bulunduğu belirtilerek, "Notların 29 ile numaralandırılan sayfasında, 'İki abi izinsiz mütevelliye gelmiyorlar, yolda kaza geçiriyorlar, vefat ediyorlar, Hocam; 'İzinli mi izinsiz mi gittiler?' diye soruyor, 'izinsiz' cevabını alınca, 'Ben onlara Allah rahmet etsin demiyorum, Allah'tan sürekli istemeliyiz, canımı al, çocuğumu al ama bizi hizmetten alma diye.' ibaresi yer almaktadır" ifadelerine yer veriliyor.

Notların 56 ile numaralandırılan sayfasında "Örgüte yardım amacıyla vermiş oldukları himmet paralarının kaydı olduğu değerlendirilen listenin ele geçirilmesi karşısında, örgütün devlet organlarına sızma girişiminde bulunacağı hatta gerekirse darbe yapılacağı"nın yazılı olduğu aktarılan iddianamede, yine aynı sayfada örgüt bünyesindeki öğrencilerin, hizmet edebilecek seviyeye gelene kadar eğitilmesi gerektiğinin yer aldığı kaydediliyor. 

Örgüt elebaşının en yakınındaki isimlerden Cevdet Türkyolu'nun kız kardeşi Vildan E.'nin, aksini iddia etmesine rağmen 2015 yılı içerisinde 4 kez Türkyolu ile 2008 yılında da örgüt yöneticilerinden Hidayet Karaca ile 2 kez telefonda görüştüğünün belirlendiği anlatılan iddianamede, şüpheli Kemal E.'nin ise Türkyolu ile 2013-2015 yılları arasında 29, Karaca ile 2 ve yine örgüt tepe yöneticilerinden Ali Çelik ile 1 kez telefon görüşmesi yaptığı aktarılıyor. 

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]