Uyuşturucu baronu Hendek'te yakalandı

Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nde cinayet, uyuşturucu ve organize suçlar gibi pek çok suçtan hükümlü olan ve kesinleşmiş 277 yıl hapis cezası bulunan uyuşturucu baronu tedavi için getirildiği hastaneden adamları tarafından dün kaçırılmıştı. Uyuşturucu baronu Hendek'te polis tarafından 4 adamıyla birlikte yakalandı.
 
İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne dün tedavi için Üroloji Polikliniği'ne getirilen Arif Ötleş, birinci kattaki polikliniğin penceresinden atlayıp aşağıda adamları tarafından motosikletle kaçırıldı. Kaçış sırasında çıkan çatışmada bir jandarma yaralandı.
 
 Firarın ardından başlatılan operasyonda dün Ötleş'in kaçışına yardım eden üç kişi yakalandı. Bir otomobil ve kaçışta kullanılan motosiklet ise terk edilmiş halde bulundu. 
Her yerde aranan firari uyuşturucu baronu Hendek Osmangazi Caddesi'nde sahur vakti uygulama yapan polislerce yakalandı. 
 
Ötleş ve adamlarının bulunduğu otomobil, polislerce durduruldu.
 
Araçtakilerin hareketlerinden şüphelenen polis, Ötleş ve adamlarını aşağı indirip üst araması yapmak istedi. Aşağı indirilen Ötleş, kendisini polise başka bir isimle tanıttı. Firari mahkumun üzerindeki silahı fark eden polis, Ötleş'i gözaltına almak istedi. Yakalanacağını anlayan Ötleş, kaçmak istedi. Polisin zor kullanarak etkisiz hale getirdiği Ötleş, arkadaşlarına "Nasıl arkadaşsınız bana sahip çıksanıza. Vursanıza onları" diyerek bağırdı. Polis Ötleş'in üzerinden tabancayla birlikte çok sayıda mermi buldu. 
Polis, Ötleş ve adamları N.A., S.S., E.K., M.E. ve A.Ö'yü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.
 
Emniyette yapılan incelemede kendisini başka bir isimle tanıtan Ötleş'in gerçek kimliği tespit edildi. 
Ötleş ve adamları, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 
 
Arif Ötleş'in 3 yıl önce de Ankara'da tedavi için getirildiği hastanede kaçma girişiminde bulunmuştu
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]