Ülkenin konuştuğu maske olayında yeni gelişme

Yenikent Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde maske takmadıkları gerekçesiyle doktorla tartışan ve o anları kayda alan anne ve kızı hakkında iki ayrı suçtan işlem yapıldı.

Yenikent Devlet Hastanesi'nde Acil Servise kızıyla gelen bir kadın, gözündeki lensin sıkıştığını belirterek çıkarılmasını talep etmiş. Kadın ve kızının maske takmadığını gören doktor, uyarıda bulunmuştu. Kadın ve refakatçısı maske takmamakta ısrar etmişti.

Acil Tıp Uzmanı Doktor O.Y'nin tüm çabalarına rağmen itiraz eden hasta ve kızı maske takmamanın insan hakkı olduğunu belirterek doktora itirazda bulunmuştu.

Doktor kadın ve kızından dışarı çıkmalarını isterken cep telefonu ile o anları kayıt altına alan hasta kadının kızı, cumhuriyet savcısına, avukatlara sorduklarını belirterek maske takmayacaklarını söylemişti.

Doktorun beyaz kod vermesi üzerine polis ve güvenlik tarafından muayene odasından çıkarılan anne ve kızı ifadeleri alınmak üzere Yenikent Polis Merkezi'ne götürülmüştü.

Burada ifadeleri alınan anne Y.Ç. ile kızı S.Ş. hakkında “Maske takmamak” ve “Görevli Memura Mukavemet” suçlamasıyla haklarında işlem yapıldı. Yapılan işlem sonrasında bir kez daha sağlık kontrolünden geçirilen anne ile kızı serbest kaldı.

 

 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]