Ulaşıma zam; Minibüs 2,5, dolmuş 2,75 oldu

Sakarya'da minibüs, dolmuş ve belediye otobüsü ücretlerine zam geldi. Zamla birlikte minibüs ücreti 2.50, taksi dolmuş ücreti ise 2.75 oldu.
 
Sakarya’da toplu ulaşıma yüzde 22 ile yüzde 33 arasında zam kararı UKOME’den çıktı. Belediye otobüslerinde de geçerli olacak zamların hafta sonunda uygulamaya geçmesi bekleniyor. Kurban bayramı öncesi Haberlisin.com’un gündeme taşıdığı zam olayı gerçekleşti.  Minibüs ve taksi dolmuş esnafının 75 kuruşluk zam talebini, Sakarya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (SESOB) Sakarya Büyükşehir Belediyesine iletmişti.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurulu 7 Ağustosta toplanarak birçok konuyu karara bağlarken ulaşıma istenen 75 kuruş zam talebini de görüştü. Esnafın talep ettiği 75 kuruşluk zam gerçeklemese de toplu ulaşıma yüzde 22 ila 33 arasında zam geldi. Zamlı tarife basılıp esnafa dağıtıldıktan sonra uygulanmaya başlanacak.

İŞTE YENİ FİYATLAR

Minibüslerde sivil ücreti yüzde 25 artışla 2 liradan 2,50 liraya, 1.50 kuruş olan öğrenci ücreti de yüzde 33 artış ile 2 liraya yükseltildi. Taksi dolmuşlarda sivil ücretinde yüzde 22 zam yapıldı. Buna göre 2.25 kuruş olan ücret 2 lira 75 kuruşa yükseltildi. 1 lira 75 kuruş olan öğrenci ücreti ise yüzde 28,5 oranında artırıldı ve 2 lira 25 kuruşa yükseltildi.

ZAM KAÇINILMAZDI

Sakarya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, “Toplu taşıma işi yapan esnaf arkadaşlarımız 2 yıl önceki fiyat tarifesini ile çalışıyorlar. Her şeye zam geldi, akaryakıta, araba parçasına, sigorta pirimi, kısaca ulaşım sektöründe iğneden ipliğe zamlandı. Her şeye zamlar gelirken dolmuş ve minibüs esnafının da hakkını korumak için zam kaçınılmaz oldu. Zamlı tarife önümüzdeki günlerde uygulanacak” dedi.

Belediye otobüsleri ve halk otobüslerinin de mevcut fiyatlara 50 kuruşluk artış olacağı öğrenildi. Tarifenin yayınlanmasıyla birlikte belediye ve halk otobüsleri de zamlanacak.
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]