Turgay Özbalkan'a çirkin saldırı

Sakarya'da serbest muhabir olarak çalışan Turgay Özbalkan, Hendek ilçesinde bir kişinin saldırısına uğradı. Kürekle darp edilen Özbalkan, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.

İlçe merkezinde ki saldırıda ismi öğrenilemeyen bir kişi, Özbalkan'a kürekle saldırdı. Yüzüne darbe alan Özbalkan yaralandı. Saldırgan polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
 
Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özbalkan, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Karakolda ifade veren Özbalkan, sakaryarehberim.com'a yaptığı açıklamada, saldırganın bir anda kendisine kürekle vurduğunu ifade ederek; "Ne olduğunu anlayamadım. Ortada bir kavga ya da mevzuda olmadı. Saldırgan yakalandı. Hastanede 4-5 dikiş attılar. Durumum iyi. Geçtiğimiz günlerde ilçede bir haber yapmıştım. Sanırım bu nedenle saldırıya uğradım" dedi.

Meslek örgütleri kınadı

SGC Başkanı Matur: Kabul edilemez

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, serbest muhabir olarak çalışan Turgay Özbalkan’a Hendek’te yapılan saldırıyı kınadı. Matur’un açıklaması şöyle: "Serbest muhabir olarak çalışan arkadaşımız Turgay Özbalkan’ın Hendek’te bir şahsın fiili saldırı sonrası yüzünden yaralandığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Arkadaşımıza yönelik saldırıyı gerçekleştiren saldırgan polis tarafından yakalanmış olup sorgusu sürmektedir. Gazetecilerin haberlerinden dolayı bu tür saldırılara uğruyor olması kabul edilemez. Saldırganların politikacıların basına karşı şiddet içeren ifadelerinden cesaret aldıklarını düşünmekteyiz. Toplumun sesi olmaya yönelik çabalarıyla tanınan arkadaşımıza yönelik saldırının da bu anlayışla gerçekleştirildiği düşüncesiyle politikacıları basına yönelik olumsuz ifadeler kullanmamaya davet ediyoruz. Arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, bu olayda tek sevindirici yanın saldırganın anında yakalanmış olması olduğunu belirtiriz."

SGB Başkanı Aydıntepe: En ağır cezanın verilmesini bekliyoruz

Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı Zeki Aydıntepe de gazete- televizyon ve internet haberciliğini serbest muhabir olarak sürdüren Turgay Özbalkan’a dün sabah Hendek İlçesi’nde yapılan saldırıyı kınayan açıklamada bulundu. Aydıntepe, Hendek İlçesi’nde yaptığı bir haber nedeniyle Turgay Özbalkan’a fiili bir saldırıda bulunulduğunu belirterek, “Saldırı sonrasında yaralanan arkadaşımızın gerekli tedavisi yapılırken, saldırgan polis tarafından yakalanmıştır. Bir gazetecinin ne olursa olsun, yaptığı haber dolayısıyla saldırıya uğraması kabul edilemez. Kamu görevi yapan haberci arkadaşımıza yönelik yapılan saldırıyı kınarken, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.Bir daha böylesine olumsuz bir olayın yaşanmaması temennisiyle, kamu görevlisi sayılan basın mensubuna fiili olarak saldıracak cesareti kendinde gören saldırgana yönelikte, en ağır cezanın verilmesini beklediğimizi de açıkça ifade etmek istiyorum” açıklamasında bulundu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]