TÜMSİAD, iş dünyasında arabuluculuğu konuştu

TÜMSİAD Sakarya Şubesi'nde “Arabuluculuğun temel özellikleri ve faydaları, İş hukukunda planlanan değişiklikler” konulu toplantı gerçekleşti.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya, Hukukçular Derneği İl Temsilcisi Av. Arb.Ali Kasım Aksoy, Şube Başkanı Ahmet Ölmez, Genel Sekreter Ferhat Ateş, Şube Yönetim Kurulu ve TÜMSİAD üyesi işadamları katıldı.

Düzenlenen bilgilendirme programında Arabuluculuğun temel özellikleri ve faydaları, İş hukukunda planlanan değişiklikler konusunda katılanlara bilgi verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Ölmez ‘’Şanlı ordumuz  sınırlarımızda oluşan terör yuvalarına yönelik operasyonlar düzenliyor biz TÜMSİAD olarak her zaman olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı’nda da dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin yanındayız ‘’ dedi.

Daha sonra düzenlenen Arabuluculuk eğitim programı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Ahmet Ölmez; şunları söyledi. ’’uyuşmazlıklar da en fazla mağdur olan kesimin ticaret erbabı olduğuna işaret ederek “01 Ocak 2018’de yürürlüğe giren kanunla, iş uyuşmazlıklarında, arabuluculuk sistemi dava şartı haline gelmiştir. Uzun yargılama süreleri nedeniyle yıllarca uğraşılan iş davaları, arabuluculuk sistemi ile büyük oranda çözüme kavuşturulacak, böylece maddi ve manevi kayıplar son bulacaktır” dedi.

Hukukçular Derneği Sakarya İl Temsilcisi Av. Arb.Ali Kasım Aksoy ‘’01 Ocak 2018'den itibaren işe iade davaları dahil olmak üzere bireysel iş uyuşmazlıklarında, alacak ya da tazminat taleplerinde arabulucuya başvurmanın dava şartı haline getirildiğini hatırlattı. İşçi ve işverenin dava açmadan önce arabulucuya başvuracağına işaret eden Aksoy, anlaşma halinde sorunun tamamen çözüleceğini, anlaşma sağlanamaması durumunda ise dava açma hakkının bulunduğunu bildirdi.

Aksoy, devletin de çalışanıyla yaşadığı iş uyuşmazlıklarını dava şartı haline getirilen arabuluculukla çözeceğini aktardı.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]