Tüm Yurdu Saran Sağanak Ne Zaman Bitecek ?

Meteoroji Genel Müdürlüğü tarafından gelen uyarılar neticesinde yağışlar tüm yurdu sardı ve devam ediyor. Hızla değişen hava durumu geçtiğimiz günlerde 6 - 7 derece düştü ve sağanak yağışa zaman zaman kuvvetli rüzgar da eklendi. Mevsim normallerine göre serin havanın ve sağanak yağışın hafta sonundan sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Tüm yurdu sağanak yağış sardı, Meteoroloji özellikle bugün için Marmara'nın doğu kesimlerini uyardı. İstanbul'un özellikle  Anadolu Yakası'nda yağışların etkili olması bekleniyor. Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bilecek, Yalova ve Balıkesir'in doğusu da yağışlardan büyük şekilde etkilenecek. Tahminlere göre yarından sonra etkisini azaltacak olan yağışlar hafta sonundan itibaren yurdu terk edecek.

BİRÇOK ŞEHİRDE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değelendirmelere göre; Ülkemizde kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karaman hariç İç Anadolu, Karadeniz, Ardahan, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Mersin'in iç kesimleri ve Hatay'ın kıyı kesimleri olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış ile geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, öğle saatlerine kadar Marmara'nın doğusunda (Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bilecek, Yalova, Balıkesir'in doğusu ile İstanbul'un Anadolu Yakası ve boğaz çevresine kadar) ve öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Samsun, Sinop ve Ordu'nun iç kesimleri,  Amasya, Tokat, Bolu, Karabük, Kastamonu, Düzce çevreleri ile Zonguldak, Bartın kesimleri), Kayseri, Niğde, Nevşehir, Adana'nın Kuzeyi, Mersin'in iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı, Antalya'nın kuzeydoğusu, Isparta'nın merkez ve güneyi, Burdur'un doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]