Toyota'nın Adapazarlı SUV'u Tokyo'da görücüye çıktı

Önümüzdeki yıl ortasında Toyota Adapazarı fabrikasında üretime başlayacak Türkiye'nin ilk SUV'u unvanını da kazanacak C-HR, Tokyo'da sahneye çıktı. Yeni modelle birlikte Adapazarı'nın küresel önemi daha da artacak.

Uzun süredir gündemde olmasına rağmen, Toyota tarafından resmi bir açıklama yapılmayan Adapazarı fabrikasının üreteceği yeni modelin sır perdeleri geçtiğimiz ay aralanmıştı. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından Japon işadamlarına yönelik Tokyo'daki seminere katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilk açıklaması yapılan yeni model, böylece kesinlik kazanmış oldu. Fabrikada 2016 ortasında üretilmesine başlanacak yeni SUV, kapılarını geçen hafta açan Tokyo Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı.

Küçük SUV rekabeti

Kesin bir açıklama yapılmamakla birlikte Türkiye'de üretimi planlanan küçük SUV'un Toyota'nın farklı fuarlarda sergilediği C-HR modelinin olmasına kesin gözüyle bakılıyor. İlk kez 2014 Paris Fuarı'nda sergilenen konsept model, seri üretime daha yakın hatlarıyla Tokyo'da izleyicilerin karşısına çıktı. Son halini önümüzdeki yıl Cenevre Fuarı'nda alması beklenen model, 2016 ortasından itibaren de Adapazarı fabrikasında bantlardan çıkacak. B sınıfında yer alan Toyota C-HR, 5 kapılı karoseri, dinamik hatları ve şık tasarımıyla öncelikle şehirli kullanıcıları hedefleyen bir model. Başta Nissan Juke olmak üzere güçlü rakiplerle yarışacak yeni model Toyota'nın TNGA adı verilen yeni bir platformu üzerine inşa edilecek.

İhracat ve üretim rekoru

Toplam 450 milyon dolarlık yeni yatırımla üretilmeye başlanacak yeni model, aynı zamanda Adapazarı fabrikası için de bir dönüm noktası özelliği taşıyor. Yeni modelle fabrikanın üretim kapasitesi 170 binden 250 bin adete ve toplam ihracat 4 milyar dolara yükselecek.

İlklerin modeli

Türkiye'de üretilen ilk SUV unvanını kazanacak olan C-HR'nin, aynı zamanda hibrit versiyonunun da üretilmesi gündemde. Bu da C-HR'yi Türkiye'nin ilk hibrit modeli yapacak.

Kaynak: sabah
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]