Toyota'dan yangın açıklaması

Arifiye’de bulunan Toyota fabrikasında iki kişinin yaralandığı yangına ilişkin fabrikadan açıklama yapıldı.

 

Arifiye ilçesinde bulunan Toyota fabrikasının boyahane bölümünde sabah saatlerinde bakım çalışmalarının yapıldığı sırada meydana gelen yangında 1’i ağır, 2 kişi yaralandı. Yangın fabrikanın kendi itfaiyesi ve Büyükşehir İtfaiyesi ekiplerinin çaışması sonucu söndürüldü.

 

Fabrikadan yangın ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada üretim tesislerinde bugün saat 09:01’de planlı bakım arası çalışmaları sırasında boyahanesindeki boya hazırlama prosesinde ani alevlenme sonucu sadece ilgili ünitede kısmi yangın çıktığı belirtildi.

 

İlk müdahalenin Toyota Türkiye ekipleri tarafından yapıldığını ve yangının kısa süre içerisinde tamamen kontrol altına alındığı kaydedilen açıklamada, olası bir riske karşı destek amaçlı Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve diğer itfaiye ekiplerinin fabrikaya çağırıldığı olayda, bir yaralının hastanede tedavisine devam edilirken, diğer yaralının taburcu edildiği belirtildi. Üretim konusunda herhangi bir aksama yaşanmayacağını bekleyen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye uzmanları, yangının çıkış sebebinin de araştırıldığını belirtti.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]