Tosuncuk'a Sorulan Sorular : "Parayı Ödeyecek Misin ?"

Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırıp sonra da Brezilya'da teslim olarak Türkiye'ye getirilen 'Tosuncuk' lakabıyla ünlü Mehmet Aydın'ı, göz altında tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde uzman polisler tarafından sorgulanıyor.
Mehmet Aydın, nezaretteyken sorgu polisleri de diğer sanıkların ifadelerini, mağdurların şikayetlerini, iddianameyi ve dosyadaki diğer belgeleri detaylı bir şekilde inceleyerek, soruları hazırladı.

İşte Sorgu da Sorulan Sorular...

KRİPTO PARA MI ALDIN ?

Firari olduğu 3 yıl boyunca kimlerin nasıl yardım ettiğini açıklaması istenilen Tosuncuk'tan, Brezilya ve Uruguay'daki irtibatlarının detayları istendi. Sorulan sorulardan biri de "Ağabeyin Fatih Aydın nerede ?" oldu. Sorulan en önemli soru ise Mehmet Aydın'ın dolandırdığı mağdurlardan topladığı paradan geriye kalan 322 milyon lira ile ilgiliydi. Paraları Bitcoin veya diğer kripto paralara yatırıp yatırmadığı yönünde sorular yöneltilen Aydın'a Çiftlik Bank davasında bazı sanıkların kendisini yolsuzluk ve usulsüzlükle suçlamaları da soruldu.

PARAYI ÖDEYECEK MİSİN ?

Tosuncuk'a ilk olarak sorulan soru "Mağdurların parasını ödeyecek misin ? " oldu. Şirketi neden Kıbrıs'ta kurupta paraları buraya aktardığı, yönetim tecrübesi olmayan koruma, güvenlik görevlisi gibi isimleri neden üst düzey atadığı, Bursa'da açılan soruşturma bakılınca çiftliklerdeki hayvan sayısı ile mal varlıklarına dair neden beyanlarda bulunduğu soruldu.

25 SAATLİK İFADE

İfade işlemleri için yanında getirdiği 300 sayfalık evrağın incelenmesinden sonra Pazartesi gecesi 21.45'te başladı ve polisler saat 05.00'e kadar hazırladıkları soruların hepsini sordu. Üç avukat eşliğinde geçen sorgu da Mehmet Aydın, zaman zaman duraksasa da tüm soruları cevapladı.
İfadeye saat 05.00'te ara verildi. Aydın, polislerin verdiği yiyeceklerle kahvaltı yaptı ve bir süre uyudu. Saat 12.00'de ifadeye tekrar başlandı. İhtiyaç molaları haricinde, aralıksız sorgu bugün saat 00.30'a kadar sürdü. Ardından geceyi Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki nezarette yalnız başına geçirerek adliyeye sevk edilme zamanını bekledi. Bir polis memuru da nöbetçi olarak başında bekledi.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]