Toplu ulaşımda zamlı tarife başladı

Toplu ulaşıma yüzde 22 ile yüzde 33 arasında Kurban Bayramı öncesinde alınan zam kararı UKOME’den çıktı. Belediye otobüslerinde de geçerli olacak zamlar, bu sabah itibari ile uygulanmaya başladı.

Sakarya Minibüsçüler Esnaf Odası ile Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın zam talebi, odaların bağlı olduğu Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından Büyükşehir Belediyesine iletilmiş, odalar 75 kuruş zam talebinde bulunmuştu. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurulu 7 Ağustos’ta toplanarak ulaşıma istenen 75 kuruş zam talebini de görüşerek karara bağladı.  Kurban Bayramı öncesinde alınan bu karar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin de imzası ile bu sabah itibari ile uygulamaya konuldu.

İŞTE YENİ TARİFE

Minibüslerde sivil ücreti yüzde 25 artışla 2 liradan 2,5 liraya, 1.50 kuruş olan öğrenci ücreti de yüzde 33 artış ile 2 liraya yükseltildi. Taksi dolmuşlarda sivil ücretinde yüzde 22 zam yapıldı. Buna göre 2.25 kuruş olan sivil ücreti 2.75 kuruşa yükseldi. 1.75 kuruş olan öğrenci ücreti ise yüzde 28,5 oranında artırıldı ve 2.25 kuruş oldu.

ZAM KAÇINILMAZDI

SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Toplu taşıma işi yapan esnaf arkadaşlarımız 2 yıl önceki fiyat tarifesini ile çalışıyorlardı. Her şeye zam geldi, akaryakıta, araba parçasına, sigorta pirimi vs. her şeye zamlar gelirken dolmuş esnafının da hakkını korumak için zam kaçınılmaz oldu. Zamlı tarife bugün itibari ile başladı. Esnafımıza hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

“ESNAFIMIZ DİRENDİ”

Sakarya Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş’ da akaryakıt başta olmak üzere diğer girdilere gelen zamlarla şoför esnafının uzun zamandır direndiğini belirterek; “Bu zam esnafınızı bir nebzede olsun rahatlatacak. Hayırlı olsun” dedi. 
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]