Tırcıların korkulu rüyası çete çökertildi

Kocaeli’de 460 bin TL değerinde iplik yüklü tırı çalan 4 kişi, Kocaeli, Sakarya, Bursa, ve İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Hırsızların başka bir araçtan çaldıkları 300 bin TL değerindeki madeni yağlarda depoda bulundu.

Kahramanmaraş’ta bir fabrikadan aldığı iplik yükünü Tekirdağ'daki başka bir fabrikaya götüren tır, Kocaeli'de park halindeyken kimliği belirsiz kişilerce çalındı. 460 bin lira değerinde olan 25,5 ton ipliğin tırla birlikte çalınması üzerine polis soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalarda çalıntı tırın çekicisi, Sakarya’da boş bir arazide terk edilmiş halde bulundu.
 
KGYS kameralarını incelemeye alan polis, yaptıkları çalışma sonucunda ipliğin yüklü olduğu dorsenin başka bir çekiciye bağlanarak İstanbul Esenyurt’ta bulunan bir tekstil atölyesine götürüldüğünü belirledi. Operasyon için düğmeye basan polis, çalıntı ipliklerin götürüldüğü atölyeye baskın yaptı. Baskında çalıntı ipliklerin tamamı bulundu. 

Hırsızlığı gerçekleştirdikleri tespit edilen  S.B.A., İT., U.Ü. ve T.D. Sakarya, Bursa, ve İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı.

Şüphelilerden T.D.’nin üzerinde bir depo anahtarı bulundu. Şüphelinin verdiği bilgi doğrultusunda İstanbul Sancaktepe’de ki söz konusu depoda yapılan aramada ise Tuzla’dan park halindeki araçla birlikte çalınan 300 bin TL değerinde madeni yağ bulundu.

İplikler ve yağlar sahiplerine teslim edildi. 

Gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 

4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]