Taşımalı Eğitim Gören Öğrencilerin Yemeği Meslek Liselerinden

Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü mutfağında gıda mühendisi ve usta öğreticiler kontrolünde pişirilen 3 çeşit yemek, termoslarla Adapazarı, Söğütlü, Sapanca ve Pamukova ilçelerindeki taşımalı eğitim veren okullara sıcak şekilde ulaştırılıyor.

Okul müdürü Arif Türkyılmaz, iki yıl önce Adapazarı ilçesinde taşımalı eğitim veren okullardaki yemeğin kalitesini yükseltmek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlattı.

Türkyılmaz, projeyle lisedeki öğrencilerin gerçek iş üzerinde döner sermaye faaliyeti gerçekleştirme fırsatını yakaladığını ifade etti.

2 BİN 200 KİŞİLİK YEMEK HAZIRLIĞI

İlçe milli eğitim müdürlükleriyle yapılan iş birliği kapsamında Adapazarı ilçesinin yanı sıra Sapanca, Söğütlü ve Pamukova'daki öğrenciler için toplam 2 bin 200 kişilik yemek hazırlandığına değinen Türkyılmaz, önümüzdeki ay itibarıyla Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin meslek yüksekokullarının günlük 1500 kişilik yemek ihtiyacına da cevap vereceklerini dile getirdi. Okul mutfağında ekim ayı itibarıyla günlük 3 bin 500 kişilik yemek üreterek 4 ilçede 32 noktada dağıtımını gerçekleştireceklerini belirten Türkyılmaz, 35 kişilik ekiple bu faaliyeti yürüttüklerini söyledi.

Türkyılmaz, bu uygulamayla iki hedeflerinin olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Birinci amacımız, taşıma kapsamındaki öğrencilerimizin gerçekten sağlıklı yemek yiyebilmeleri. İkinci amacımız da okulumuzun döner sermaye faaliyetlerini harekete geçirmek. Öğrencilerimiz gerçek iş üzerinde uygulama yapsınlar, ayrıca da ekonomik ihtiyacı olan öğrencilerimiz de döner sermayeden ücretlendirilerek ekonomik problemleri daha aza indirmeye çalışıyoruz. Burası bugün iyi kapasiteli bir yemek fabrikası gibi faaliyet gerçekleştiriyor. Tabii bununla ilgili önümüzdeki süreçte İl Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililerimizin desteğiyle mutfağımızda hem kaliteli hem daha seviyeli ve sayısal değerleri olan önemli işler yapmayı hedefliyoruz. Döner sermaye faaliyetlerimizin ana amacı, ilgili alana nitelikli iyi eleman vermek. Bunun için de öğrencilerin gerçek iş üzerinde uygulama yapması, onların becerilerini daha iyi seviyeye getiriyor. Daha fazla iş yapma ve gerçek iş üzerinde uygulama yapma fırsatı buluyorlar."

Türkyılmaz, kendilerine bu süreçte destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve diğer yetkililere teşekkürlerini iletti.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]