SYKD Gençlik Kollarından tarihimize saygı ziyareti

Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin geçtiğimiz ay kurulan Gençlik Kolları üyeleri, ilimizin tarihi mekanlarına bir ziyaret gerçekleştirerek, genç kuşağımızın tarihimize sahip çıkması konusunda önemli mesajlar verdiler.

 

SYKD Gençlik Kolları Başkanı E. Hayri Tüfekçioğlu, Gençlik Kolları Sekreteri Naim Çakır ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yeni restore edilen Tarihi Şeyh Müslihiddin Camisini ziyaret etti. Cuma namazını Tarihi Şeyh Müslihiddin Camisinde eda eden SYKD Gençlik Kolları üyeleri cami bahçesinde önemli şahsiyetlerinin kabirlerinin bulunduğu mezarlıkta bu güzel vatan topraklarını bizlere armağan eden tüm büyüklerimize dua ettiler.

 

Buradaki ziyaretin ardından bölgeye yakın olan ilimizin en önemli doğal değerlerinden Acarlar Longozunu da ziyaret eden SYKD Gençlik Kolları Başkan E.Hayri Tüfekçioğlu; Gençlik Kolları biriminin Yerel Kültür Camiasına hayırlı olmasını dilerken, Yöremizin tarihi ve doğal güzelliklerinin Uluslararası düzeyde olduğuna dikkat çekerek, Kaynarca İlçe sınırları içinde yer alan Tarihi Şeyh Müslihiddin Camisi ve Acarlar Longozu’nun mutlaka görülmesi gerektiğini belirtti.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]