Suriye uyruklu uyuşturucu satıcısı kıskıvrak yakalandı

Sakarya İl Jandarma Komutanlığına Bağlı KOM Şube narkotik timleri bir duyum üzerine uyuşturucu satıcısı Suriye uyruklu Y.O. isimli şüpheli şahsı 8 Temmuz 2018 tarihinde Akyazı’da takibe aldı.

Jandarma Narkotik timlerinin kendisini takip ettiğini anlayan Y.O. isimli şüpheli bisiklet ile ara sokaklara girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Jandarmanın takibinden kaçamayacağını anlayan şüpheli üzerinde bulunan poşete sarılı şüpheli bir paketi çimenlik bir alana doğru fırlattı.

Jandarma narkotik timleri Y.O. isimli şüphelinin poşeti fırlattığı çimenlik alanda yapmış olduğu arama sonucu içinde 517 adet Captagon türü uyuşturucu bulunan poşeti buldu ve Y.O. isimli şüpheliyi de kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

Olayı derinleştiren Jandarma narkotik timleri ve Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Y.O. ile bağlantılı olduğu tespit edilen Suriye uyruklu O.Y, A.Y, A.H ve M.F.B isimli şahısların kullanmakta olduğu Suriye plakalı otomobil içerisinde ve şahısların üzerlerinde yapılan arama sonucunda 32 adet Captagon uyuşturucu hap, 10 gram plaka esrar, 2 gram eroin, bir adet altın sikke ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği düşünülen 1.196 TL nakit paraya bir tutanakla el koydu.

Dün adliyeye sevk edilen Suriye uyruklu şahıslardan O.Y. savcılıktan ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmış, A.Y, A.H, ve M.F.B, mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Y.O, ise tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevine gönderildi.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]