Propaganda ve Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı

Sapanca İlçesi'nde sosyal paylaşım sitelerinde bölücü terör örgütünün propagandasını yaparak, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan D.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Sapanca'da bölücü terör örgütünün propagandasını yaptığı ileri sürülen D.Y'nin evine dün baskın düzenlendi. Sosyal medyadan bölücü terör örgütünün propagandasını yaparak, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a hakeretlerde bulunduğu tespit edilen D.Y.'nin evinde terör örgütünün sözde bayrağı ile örgütsel marş ve müziklerin bulunduğu CD'ler ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen D.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"D.Y. isimli şüphelinin sosyal paylaşım sitelerinde video, fotoğraf ve yazılar ile yıkıcı ve bölücü terör örgütlerinin propagandasını yapıp, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile Başbakanı'na hakaret edip, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurum ve organlarını aşağıladığının tespit edilmesi üzerine Sapanca ilçesinde bulunan ikametinde yapılan aramada PKK/KCK terör örgütünün sözde bayrağını simgeleyen renklerin ve sembollerin hakim olduğu 3 adet bez parçası ile içerisinde örgütsel marş ve müziklerin olduğu 3 adet CD ele geçirilmiş, Cumhuriyet Başsavcılığımızca savunması alınan şüpheli D.Y. tutuklama talebiyle sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce 'Silahlı Terör Örgütünün Propagandasını Yapmak ve Cumhurbaşkanına Hakaret' suçlarından tutuklanmıştır."

DHA

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]