Sofuoğlu'ndan müjdeli haber

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, HABERTÜRK TV'de yayınlanan 'Söz Sende' programında Balçiçek İlter'in konuğu oldu. Sakarya'da motosiklet pistinde gerçekleşen programda, şampiyon Sofuoğlu önemli açıklamalar yaptı, yaşadıklarını anlattı.

Geçtiğimiz aylarda oğlu minik Hamza'yı kaybeden Sofuoğlu, "2002 yılında başladı her şey. 18 yaşında Bahattin ağabeyimi karşıdan karşıya geçerken otomobil çarpması sonucu kaybettim. 2008 yılında Sinan ağabeyim, 24 yaşında pistte antrenman yaparken hayatını kaybetti. Anıları bende çok büyük. 2011 yılında babamı kanserden kaybettim. Özellikle bu sezon Hamza'yı kaybetmem en ağır olanıydı. Çünkü bütün kayıplardan sonra Hamza bizim için bir mutluluktu. Aile hep eksilmişti, Hamza ile çoğalacaktı." ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu şöyle devam etti
"Alanya'da otelde rahatsızlanmıştı. Ne olduğunu anlayamadık, beyin kanaması geçirdiğini öğrendik. 3 ay hastanede komada yattı. Testler Avrupa'ya yollandı. Biz neden beyin kanaması geçirdiğini bulamıyorduk. Hamza'da faktör beş eksiliği varmış. Biz de sonradan öğrendik. Kandaki bir eksiklikmiş. Bundan sonraki olabilecek çocuklarımızda böyle bir şey olma ihtimali varmış. Hamza'nın ölümü bile hayatta bize bir çok şey kazandırdı. İlk gün hayatını kaybetseydi böyle bir sorun olduğunu bilmeyecektik. Anne ve babadan gelen genle alakalı bir sorun olduğu bilemeyecektik. Şimdi eşim tekrardan hamile. 5.5 aylık, bir oğlan daha geliyor. Bundan sonra nasıl dikkatli olacağımızı biliyoruz."

"Hayatımda yaşadıklarım kolay değil. Her mezarlığa gittiğimde anlıyorum, hiç kimse yokken bir anda doldu. 'Acıyı veren Allah, sabrını da veriyor' diye büyüdük. Her sabah kalktığımda Hamza'nın acısı yüreğimi yakar. Hamza'yı kaybettikten sonra Başbakanımız Ahmet Davutoğlu beni aradığında bana şunu söyledi, "Ben yıllar önce birkaç günlük bebeğimi toprağa verdim, acısı hala yüreğimi yakıyor." Bizim Hamza'yı kaybettiğimiz daha bir sene bile olmadı. Doğacak yeni bebeğimizin ismini Amir koyacağız. Amir, prens demek."

"Aile tarafından motor konusunda hep dışlandım. Abimlerle parkurda yarışmayı çok isterdim. İlk motosiklet kullanmaya başladığımda 5 yaşındaydım. Büyün hayalim abimin motosikletle gelip beni almasaydı. Babam bize değer vermeseydi bu kadar başarılı olamazdım. İlk yarışımda babamın güvenini kazandım."

Kaynak: Habertürk

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]