Sınıfta kalma geri geliyor!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıfta kalınmadığı için eğitimde önemli ölçüde seviye düşüklüğü olduğunu, 2020-2021 öğretim yılından itibaren ortaokul ve liselere yeniden sınıf tekrarının geleceğini söyledi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıfta kalmanın kaldırılmasıyla eğitimde kalitenin düştüğünü belirtti. Selçuk, bu sebepten gelecek eğitim öğretim döneminden itibaren ortaokul ve lisede sınıfta kalmanın geri getirileceğini açıkladı. 

Bu konuda demeç veren Milli Eğitim Bakanı Selçuk, çalışan ve çalışmayan çocuk arasında ayrım olması gerektiğini, her bir öğrencinin liseyi bitirdiğinde sahip olması gereken yeterlilikler konusunda standartlar oluşturulmasının önem taşıdığını, bu yeterliliğe ulaşılmaması halinde, 4 işlem bilmeyen, okuduğunu anlama-yazma konusunda sıkıntı yaşayan çocuğun liseden mezun olabildiğini söyledi.

Ders geçmeyle ilgili 120 öğretmen, okul müdürü, il, ilçe yöneticileri ile velilerle Ankara'da bir araya geldiklerini, bu çalışmada, eğitim, ekonomi ve istihdam ilişkisi ile bölgesel durumlar dikkate alınarak bir çerçeve oluşturulduğunu anlatan Selçuk, sınıf geçmeyle ilgili çalışmanın bitirildiğini ve gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacağını duyurdu.

4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]