Siirt'teki 4 şehitten biri Söğütlülü Mehmet Kıran!

Siirt’in Eruh İlçesi\'nde dün gece 2 ayrı noktada teröristlerle çıkan çatışmada 4 asker şehit düştü. Şehit düşen askerlerimizden birinin Söğütlü\'den olduğu öğrenildi.

Dün akşam, Siirt’in Eruh İlçesi\'nden Görendoruk Köyü Jandarma Karakolu’na giden askerlere PKK’lı teröristler pusu kurdu. Eruh’a 2 kilometre uzaklıktaki Gedikkaşar mevkiinde ormanlık araziye gizlenen teröristler, askerlerin geçişi sırasında uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 3 asker şehit olurken, bir asker de ağır yaralı olarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi acil servisine kaldırıldı. Acil servise kaldırılan ağır yaralı askerin de hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehitlerimizden birinin Söğütlülü
21 yaşındaki Mehmet Kıran olduğu bilgisi elimize ulaştı.

Sakarya\'dan şehidimiz var!


Teröristlerin ilk saldırısında Piyade uzman erbaş Mesut Günay (28) Balıkesir doğumlu askeri personel şehit düşerken, Bilgili Köyü kırsalında çıkan çatışmada
Piyade er Mustafa Aydın (Kayseri), Piyade Er Mehmet Yıldız (21), Ağrı ve Piyade er Mehmet Kıran (21) Sakarya doğumlu askerlerin şehit düştüğü öğrenildi. Şehit Mehmet Kıran\'ın Söğütlü İlçesi\'nden olduğu bilgisi elimize ulaştı.

Anne sinir krizleri geçirdi

Sakarya Garnizon Komutanlığı\'ndan Yarbay Serhat Özkütük, Söğütlü Kaymakamı Adil Karataş, Sakarya Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Taylan Şanlı, acı haberi, Kıran\'ın, Söğütlü İlçesi Gündoğan Mahallesi Çatalboğaz mevkiinde bulunan ailesine haber verdi. Haberi alan anne Rahime Kıran, sinir krizi geçirdi. Sağlık görevlileri anne Kıran\'a müdahale ederken, yetkililer de teskin etmeye çalıştı. Acı haberi alarak eve gelen baba Mehmet Kıran da fenalaştı.

7,5 aylık askerdi

3 gün önce oğluyla telefonla görüşen anne Rahime Kıran\'ın bir gün önce oğlunu rüyasında gördüğü öğrenildi. Aslen Trabzonlu olan ailenin 7 çocuğundan biri olan şehit Mehmet Kıran\'ın 7,5 aylık asker olduğu kaydedildi.

Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan da baba evine gelerek taziyelerini iletti. Şehit evine Türk bayrağı asıldı.

Şehit acısına dayanamayan anne ve baba hastaneye kaldırıldı

Şehit olan piyade er Mehmet Kıran\'ın (21) anne ve babası, aldıkları acı haber sonrası fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

Haberi alan anne Rahime Kıran ve baba Mehmet Kıran, sinir krizi geçirerek fenalaştı. Kalp rahatsızlıkları bulunduğu öğrenilen anne ve baba, 2 ayrı ambulansla Ferizli İlçe Devlet Hastanesi\'ne kaldırıldı.


Sakarya’nın 125\'inci şehidi olan Mehmet Kıran’ın Piyade Er Mehmet Kıran\'ın ailesi acı haber sonrası fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Şehidin babası Kıran’ın “Yanıyorum. Şu kanunları yazanlar, bu teröristleri Ankara’nın göbeğine asın” diye feryat etti.


Söğütlü\'de 91/4 tertip olarak askere giden ve dün gece Siirt’in Eruh kırsalında teröristlerin kurduğu pusuda şehit olan Mehmet Kıran’ın baba evine düşen acı haber Kıran ailesini yasa boğdu.

Acı haberi alan anne Rahime Kıran ve baba Mehmet Kıran sinir krizleri geçirdi. Fenalaşan anne ve baba Ferizli İlçe Devlet Hastanesine kaldırıldı. Haberi alır almaz baba evine gelen abla Arzu Şahin de “Kardeşime nasıl kıydılar” diye feryat etti.

"Bu teröristleri Ankara’nın göbeğine asın"

Hastaneye götürülen baba Mehmet Kıran’ın “Yanıyorum. Şu kanunları yazanlar bu teröristleri Ankara’nın göbeğine asın. Bakalım o zaman hangi ülke ona sahip çıkacak. Dostunu bilmeyen düşmanını nasıl bilsin” diye feryat etmesi yürekleri dağladı.

Okçu arkadaşları da yasta

Yaklaşık 5 yıldır Sakaryaspor Okçuluk Takımı\'nda lisanslı olarak spor yapan er Mehmet Kıran\'ın şehit haberi, takım arkadaşlarını da yasa boğdu.

Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Osman Özkan, "Sporcumuz 5 yıldan beri Sakaryaspor Okçuluk Takımı\'nda yer alıyordu. Camia olarak çok üzgünüz. Şehrimize madalya getiren sporcularımızdan biriydi" dedi.

Arkadaşları, şehit Mehmet Kıran’ın merkez ilçe Adapazarı’ndaki antrenmanlara 25 kilometrelik uzaklıktaki Söğütlü\'den zaman zaman bisikleti ile gidip geldiğini ve bisiklet kullanmayı da çok sevdiğini söylediler.


Şehit Piyade Er Mehmet Kıran, bugün Söğütlü Orta Camii'nde düzenlenecek Cenaze Namazının ardından törenle toprağa verilecek.

Sakarya 125. şehidini gözyaşları arasında uğurladı. Siirt’in Eruh İlçesi'nde terör örgütü mensuplarının pususu sonucu şehit olan Mehmet Kıran da Sakarya’da toprağa verildi.


Söğütlü'den 7.5 ay önce askere uğurlanan ve önceki gün Siirt’in Eruh İlçesi'nde bölücü terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Er Mehmet Kıran'ın cenazesi ilk olarak Söğütlü Gündoğan Mahallesindeki baba evine getirildi. Şehit Er, daha sonra cenaze namazının kılınacağı Söğütlü Orta Camiine götürüldü.

Vali ve vekiller yerini aldı

Şehit Er Kınay’ın cenazesine Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Garnizon Komutanı Orgeneral Orhan Çınar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz, İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti il başkanları, CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, Söğütlü İlçe Başkanı İrfan Karakuzu, Karasu İlçe Başkanı Nurhan Aydın, Ferizli İlçe Başkanı Kemal İlter, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Aynı zamanda cenazeye çok sayıda vatandaş katıldı.

Tutuklu kardeşe cezaevinden izin

Şehidin annesi Rahime Kıran ve babası Mehmet Kıran cenaze töreninde güçlükle ayakta durdu. Şehidin kardeşi olan ve Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan Muhammet Kıran da verilen özel izinle kardeşinin cenazesine katıldı.

Babadan valiye sitem

Baba Mehmet Kıran kendisine taziye dileyen Sakarya Valisine, “Bu analar babalar hep ağlayacak mı? Ben oğlumu nasıl gönderdim bakın nasıl geldi. Bunların derdi ne? diye sordu.

Binlerce Sakaryalının son yolculuğuna uğurladığı şehit Mehmet Kıran’ın cenazesi, öğle namazını müteakiben Söğütlü Orta Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Söğütlü Mezarlığına defnedildi.

İşte Şehit Cenazesinden İlk Görüntüler Sakarya'da İlk kez SakaryaRehberim.com farkıyla...



İşte şehit cenazesi götürülürken yükselen tezahüratlar...
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]